ENGIE Mobile Data Center

ENGIE Mobile Data Center

Smart Tech oplossingen

In de groeiende digitale wereld wordt het steeds belangrijker dat digitale systemen op elk moment beschikbaar zijn voor bedrijven en consumenten. Datacenters vormen het hart van de digitale infrastructuur. Legrand richt haar vizier op digitalisering, waarbij innovatieve ‘Smart Tech’ oplossingen worden ingezet zodat al onze klanten slimmer, beter en zuiniger gebruik kunnen maken van energie. In samenwerking met Legrand ontwikkelde ENGIE, ENGIE Mobile Data Center (EMDC). Hiermee kunnen wij extra datacenter-capaciteit voor onze klanten realiseren. ENGIE combineert daarbij bedrijfszekerheid met duurzame technologie, energie-efficiëntie en kostenbesparing.

De flexibele oplossing voor veilige en lokale opslag van uw data

Het EMDC is de all-in-one one-stop infrastructuur oplossing en levert u een unieke flexibele oplossing voor opslag van uw data. U kunt dit inzetten wanneer u bijvoorbeeld (op korte termijn) extra capaciteit in wilt zetten of als u privacygevoelige informatie niet in de cloud wilt plaatsen. Maar het EMDC is ook goed inzetbaar als alternatief voor een traditioneel datacenter wanneer u wilt renoveren, uitbreiden of vernieuwen. Het voordeel ten opzichte van traditionele bouw is een tijdsbesparing in de realisatie tot wel 40%. Andere unieke eigenschappen van het EMDC zijn:

 • High-density oplossing, grote energie dichtheid per m2.
 • Maatwerkoplossing op basis van modules eenvoudig samengesteld met de configuratietool.
 • Volledig geïntegreerd modulair data center in 1 behuizing wat voordelen geeft op het gebied van: logistiek, implementatie, security en operatie.
 • Uitvoerige commissioning procedure en plug&play bij u op locatie.

Het EMDC levert u een totaalconcept. In dit mobiele datacenter worden koeloplossingen gecombineerd met energie-efficiënte oplossingen voor optimaal rendement en continue prestaties. Een datacenter dat met, vooraf gedefinieerde, modules naar eigen wens is vorm te geven, flexibel is, modulair uitbreidbaar is en de beschikbaarheid & betrouwbaarheid van uw ICT systemen verhoogt.

Legrand datacenteroplossingen

In het EMDC – powered by Legrand worden koeloplossingen van ENGIE Refrigeration gecombineerd met energie-efficiënte Legrand datacenteroplossingen voor optimaal rendement en continue prestaties.

Legrand is wereldwijd specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur en richt zich in Nederland op complete installaties voor de utiliteitsbouw, datacenters, woningbouw en industrie. Legrand levert samen met haar zusterbedrijf Minkels hoogwaardige oplossingen voor datacenter infrastructuren op het gebied van energiedistributie, communicatienetwerken en gebouwautomatisering.

Modulair opbouwbaar met de EMDC configuratietool

Het EMDC is leverbaar in twee afmetingen, het normal frame van 8m x 3m en het extended frame van 13m x 3m, en is modulair opbouwbaar in capaciteit en redundantie. U kunt zelf uw datacenter inhoudelijk samenstellen aan de hand van uw behoefte en op basis van vooraf gedefinieerde modules. Naast de modules die nodig zijn voor de basisfunctionaliteit van het datacenter zijn er diverse opties die het gebruiksgemak vergroten of u meer bedrijfszekerheid geven zoals bijvoorbeeld Blusgas, CCTV of Performance monitoring.

In elk EMDC zitten tenminste de basissystemen die noodzakelijk zijn voor mobiele data center toepassingen:

 • Volledig gemodificeerde behuizing in de door u gewenste kleur inclusief verlichting en ESD anti statische vloer.
 • Koelinstallatie geschikt voor het koelen van de apparatuur.
 • Gespecialiseerde 19”racks voor het perfect inbouwen van uw apparatuur.
 • Noodstroominstallatie met UPS en hoogwaardige stroomverdeling tot in de apparatuur racks.

Nadat u de basiskeuzes voor uw EMDC gemaakt heeft, kunt u een aantal optionele uitbreidingsmodules kiezen. Deze uitbreidingen complementeren de configuratie tot uw exacte wens. Doordat alle modules vooraf ontworpen en gedefinieerd zijn is de bouwtijd laag en de kwaliteit constant hoog.

Voordelen voor u

 • Duurzame technologie, energie-efficiëntie en kostenbesparing.
 • Te plaatsen op iedere gewenste locatie, zowel overdekt als buiten, bijvoorbeeld: een parkeerplaats, dak of een ongebruikt terrein.
 • Geen overlast aan uw primaire proces.
 • Tijdelijk, permanent en als back-up faciliteit inzetbaar.
 • Modulair samen te stellen met de configuratietool.
 • Snel leverbaar.

De juiste SLA voor de hoogste beschikbaarheid

Onze service dienstverlening dekt het complete proces af, van configuratie tot levering, commissioning en maintenance. Een datacenter is cruciaal voor uw bedrijfscontinuïteit. U kunt 24/7 vertrouwen op onze onderhoud en monitoring services.

Om een jarenlange bedrijfszekerheid te garanderen hebben wij drie servicepakketten samengesteld voor het ENGIE Mobile Data Center. De servicepakketten variëren in dienstenpakket en zijn altijd gericht op het garanderen van beschikbaarheid. Uniek hierbij is dat door landelijke en mondiale dekking van ENGIE u altijd gekwalificeerde medewerkers krijgt voor de services. Wij bespreken samen met u wat de servicepakketten inhouden en adviseren u welke het best past bij uw behoeften.

De integrale EMDC oplossing is gericht op de industrie, infrastructuur en utiliteitsmarkt en omvat het totale traject van ontwerp, realisatie, onderhoud en beheer. Naast de levering van het Mobile Data Center kan ENGIE ook overige werkzaamheden voor u realiseren zoals de stroomvoorziening als ook de data (communicatie) verbindingen.


 

Ontdek Legrand data solutions