Hoofdkantoor Legrand heeft nieuwe technische partner voor de verwarming- en koelinstallaties

Hoofdkantoor Legrand heeft nieuwe technische partner voor de verwarming- en koelinstallaties

20/12/2018 - 08:40

Kuijpers ontwerpt, bouwt en onderhoudt technische installaties in gebouwen en industrie. Het bedrijf werd in 1921 opgericht door Petrus Gerardus Kuijpers en inmiddels staat achterkleindochter Aukje aan het roer. De samenwerking tussen Kuijpers en Legrand Nederland kwam van de grond in 2002; het jaar waarin Kuijpers zijn dienstverlening uitbreidde naar elektrotechnische installaties. Legrand is voor Kuijpers een belangrijke E-leverancier en sinds de zomer van 2018 is Kuijpers de nieuwe ‘huisinstallateur’ voor de verwarming- en koelinstallaties in het hoofkantoor van Legrand Nederland in Boxtel.

V.l.n.r.: Mat Coenders (Kuijpers), Ronald Koppens (Legrand), Frank Immens (Kuijpers), Erwin Bel (Legrand)

“Dit is een heel mooi voorbeeld van hoe twee bedrijven elkaars sterke punten herkennen, erkennen en benutten,” vertelt Mat Coenders, Hoofd Inkoop bij Kuijpers. “Bij Kuijpers hebben we al in een heel vroeg stadium gekozen voor een samenwerking met Legrand Nederland op E-gebied en in de afgelopen 15 jaar is die samenwerking steeds verder geïntensiveerd. Onze elektrotechniek tak groeide en de relatie met Legrand groeide mee. We kunnen elkaar goed vinden en we hebben vaak aan een half woord genoeg. Dan is het niet vreemd dat je elkaar opzoekt en samenwerkt binnen projecten.”

“En dan is het juist mooi dat je gebruik maakt van elkaars kennis en expertise,” vertelt Ronald Koppens, Industrial Director bij Legrand Nederland. “Dat kwam afgelopen zomer goed van pas toen het klimaatbeheersingssysteem het begaf en onze toenmalige huisinstallateur het behoorlijk liet afweten. We hebben deze mooie zomer een aantal weken in de hitte gezeten en dan moet je spijkers met koppen slaan en op stel en sprong een partij inschakelen waar je wel van op aan kunt.”

“Een dag nadat Ronald het contract met de voormalige huisinstallateur officieel had opgezegd, zaten we met elkaar aan tafel,” vult Frank Immens, Projectleider bij Kuijpers vestiging Den Bosch, aan. “Ik heb de meldkamer opgeschaald, alle installaties in kaart gebracht en een onderhoudsplan geschreven. We stonden direct paraat voor storingen” Ronald: “Dit is natuurlijk niet de manier waarop we normaal dit soort opdrachten vergeven. Als de situatie niet zo nijpend was geweest, hadden we eerst uitvoerig bekeken welke bestaande relaties voor deze opdracht in aanmerking zouden komen en daarna waren we met een beperkt aantal het vervolgtraject in gegaan om uiteindelijk tot een keuze te komen. Die tijd hadden we nu niet.”

“Misschien heeft het gemak waarmee we samenwerken wel iets te maken met de overeenkomsten in de bedrijfscultuur,” oppert Erwin Bel, Verkoopleider bij Legrand Nederland. Kuijpers is een familiebedrijf en dat was Van Geel ook voordat het in 2004 werd overgenomen door Legrand. Bij beide bedrijven blijven medewerkers lang in dienst. Een van de voordelen van die langdurige dienstverbanden is de continuïteit van de onderlinge relaties.” “Erwin en ik kennen elkaar inmiddels meer dan tien jaar,” vertelt Mat. “Wanneer het verloop bij een bedrijf waar je zaken mee doet groot is en je steeds met iemand anders te maken krijgt, is het veel lastiger om een goede band op te bouwen.”

“We maken pas een paar maanden gebruik van de diensten van Kuijpers, maar ze hebben al behoorlijk wat werk verzet,” aldus Ronald. “Anderhalve week na mijn eerste gesprek met Frank begaf de koelinstallatie op het hoofdkantoor het opnieuw. Dat probleem werd deze keer gelukkig snel en naar behoren opgelost. De afgelopen week zijn ze bezig geweest met het aanleggen van gas-, rook- en warmwater leidingen ten behoeve van een nieuwe wasinstallatie bij het poedercoatproces. Dat luisterde vrij nauw, want we wilden niet langer dan enkele dagen buiten bedrijf zijn.” “Bovendien wilde jij zeker weten dat de nieuwe installatie zou werken voordat we hem zouden plaatsen,” haakt Frank in. “Toen hebben wij ervoor gezorgd dat een inspecteur de CV ketel op voorhand volledig heeft nagekeken.”

Erwin tot besluit: “We weten wat we aan elkaar hebben. Dat geldt voor de producten en diensten die wij aan Kuijpers leveren, de diensten die Kuijpers aan ons levert en de projecten die we met elkaar oppakken. Onze samenwerking is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een steeds hechtere relatie met respect, wederzijds vertrouwen en reciprociteit als belangrijke pijlers. Een stevig fundament om toekomstgericht op te blijven bouwen!”

Samenwerking tussen Kuijpers en Legrand