Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo print

Legrand en MUBE Spaces bundelen hun krachten voor gezond en duurzaam wonen | Legrand Nederland

Legrand en MUBE Spaces bundelen hun krachten voor gezond en duurzaam wonen

Nieuws 03/11/2022

De woningmarkt in Nederland staat onder druk. Het aantal inwoners blijft maar stijgen en daarmee ook de vraag naar woningen. De huizenbouw loopt echter flink achter op schema.

Legrand en MUBE Spaces bundelen hun krachten

De woningmarkt in Nederland staat onder druk. Het aantal inwoners blijft maar stijgen en daarmee ook de vraag naar woningen. De huizenbouw loopt echter flink achter op schema.

Een extra uitdaging is de toenemende behoefte aan duurzamer wonen. De traditionele vervuilende woningbouw wordt steeds meer aan banden gelegd. Duurzaam en circulair bouwen is in opmars met een streven naar bewust, gezond en gelukkig wonen.

MUBE Spaces: tijd om slimmer, connected en duurzaam te wonen

Heeft u al gehoord van MUBE spaces? MUBE staat voor Modular, Unique, Biophilic & Biobased en Environment. Met andere woorden: het zijn modulaire, multifunctionele, biofilisch ontworpen woon-, leef- en werkruimtes die mens en natuur met elkaar verbinden. In een biofilisch design zijn natuurlijke elementen aanwezig, zoals planten en bomen, voldoende frisse lucht en daglicht.

MUBE spaces worden seriematig in Nederland gebouwd met biobased materiaal. Bewoners kunnen zowel exterieur als interieur naar eigen smaak en behoeften (laten) afwerken.

Legrand bouwt mee aan MUBE Spaces

Voor deze inrichting komen onze slimme oplossingen in beeld. Duurzaam en circulair bouwen is immers een strategie waarin we graag investeren. Zeker met de huidige stijgende gas- en elektriciteitsprijzen wint deze energiebesparende aanpak aan belang.

MUBE Spaces worden standaard uitgerust met Valena Next with Netatmo schakelmateriaal. Eigenaren kunnen daarnaast de volgende Legrand-oplossingen toevoegen aan hun woning:

  • Slimme deurbel
  • Luchtkwaliteitssensor
  • Wandcontactdoos voor autolader
  • Buitencamera

Al deze oplossingen dragen bij om van een MUBE een comfortabele en veilige woonomgeving te maken:

  • Valena Next with Netatmo: het slimme schakelmateriaal biedt iedere eigenaar de voordelen van een connected Mube space. Zo kunnen bewoners bijvoorbeeld met een druk op de knop verlichting en wandcontactdozen in- en uitschakelen bij het verlaten of betreden van de woning. De bediening kan geregeld worden op afstand via de Home + Control app. Hiervoor is geen abonnement nodig.
  • Netatmo deurbel: via een slimme deurbel kan de gebruiker direct in contact komen met de bezoeker, ook als deze niet thuis is. Daarnaast worden de camerabeelden opgeslagen en kunnen achteraf nog bekeken worden via de app op de smartphone, dit zonder abonnementsvorm. De deurbel is bovendien makkelijk te installeren en de gegevens worden veilig opgeslagen.
  • Netatmo buitencamera: deze hoogwaardige camera is uitstekend bestand tegen weer en wind en vormt een extra paar ogen rond de woning. Dankzij een scherpe detectie van mensen, auto’s en dieren blijven bewoners op de hoogte van bezoek. Bij ongewenste bezoekers worden ze onmiddellijk gewaarschuwd. Deze camera is uitgerust met geïntegreerde verlichting.
  • Netatmo Slimme Indoor Luchtkwaliteit Monitor: voor een gezonde woning is een optimale binnen luchtkwaliteit prioriteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goed CO2-niveau, welke hoofdpijn kan veroorzaken, of de aanbevolen luchtvochtigheid. De Netatmo Slimme Indoor Luchtkwaliteit Monitor brengt de luchtvochtigheid, luchtkwaliteit, geluidsniveau en temperatuur nauwkeurig in beeld, zodat de gebruiker actie kan ondernemen wanneer dit nodig is.

Meer weten over de MUBE Spaces en wat de mogelijkheden ervan zijn? Bezoek dan https://www.mube-spaces.com/ . Wilt u meer informatie over onze oplossingen neem contact met ons op.