Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo print

TIBO Energy en Legrand bundelen krachten | Legrand Nederland

TIBO Energy en Legrand bundelen krachten

Nieuws 25/04/2023
Legrand

TIBO Energy, een toonaangevende softwareleverancier op het gebied van energiemanagement, en Legrand, een vooraanstaand hardware leverancier, kondigen vandaag hun samenwerking aan om totaaloplossingen voor energiemanagement te bieden.


TIBO Energy, een toonaangevende softwareleverancier op het gebied van energiemanagement, en Legrand, een vooraanstaand hardware leverancier, kondigen vandaag hun samenwerking aan om totaaloplossingen voor energiemanagement te bieden. Deze samenwerking is gericht op het leveren van geïntegreerde oplossingen aan energiespecialisten, adviseurs en installateurs, waarbij de expertise van beide partners wordt gecombineerd.

Het TIBO Energy Management System (EMS) biedt gebruikers de mogelijkheid om eenvoudig berekeningen en simulaties te maken en gepersonaliseerd energieadvies te krijgen, om zo het energieverbruik te beheren en energie te besparen. Het doel van het EMS is niet alleen om inzicht en simulaties te verzorgen, maar ook om het energienet / energie-ecosysteem van de klant te optimaliseren door het aan te sturen. Legrand levert hoogwaardige hardware die naadloos aansluit op het advies dat het TIBO EMS geeft, waardoor klanten worden ondersteund bij het realiseren van energiebesparende oplossingen en het bevorderen van de duurzame energietransitie.

De samenwerking omvat onder meer de volgende aspecten:

  1. Samen naar klanten: Legrand en TIBO Energy bieden gezamenlijk een totaaloplossing aan klanten die op zoek zijn naar laadoplossingen of een EMS.
  2. Digital twin objecten: Legrand-producten worden als digitale objecten opgenomen in TIBO's EMS, zodat gebruikers Legrand-producten kunnen integreren in hun digital twin van de klantomgeving.

Daarnaast gaan TIBO Energy en Legrand in de nabije toekomst deelnemen aan het samenwerkingsverband Energy Hub Brainport. Dit initiatief streeft ernaar om bedrijven in de Brainport-regio samen te brengen om kennis en ervaring op het gebied van energietransitie te delen. Energy Hub Brainport zal fungeren als een platform voor bedrijven om samen te werken aan innovatieve oplossingen voor de uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt.

Voor meer informatie over de samenwerking tussen TIBO Energy en Legrand, of om in contact te komen met de betrokken partijen, kunt u terecht op de websites van TIBO en Legrand.