Diverse kinderdagverblijven

Datacom

Diverse kinderdagverblijven

Datacom installeert 'Vodafone One' bij 650 kinderdagverblijven

Vodafone was al sterk op de mobiele markt en gaat nu ook vaste telefonie aanbieden onder de naam ‘Vodafone One’. Datacom uit Papendrecht gaat het komend half jaar voor Vodafone 650 kinderdagverblijven voorzien van een vaste netaansluiting. Legrand levert het Mosaic schakelmateriaal, LCS2 datasysteem, GWO5/GWO 6 wandgoten en de patchkasten.

Voor Datacom is dit een grote opdracht bij Vodafone. “Datacom doet al jaren wekelijks losse, opdrachten voor het internationale bedrijf. Het zijn vaak bijzondere opdrachten voor Vodafone”, zegt Rien Beek, directeur bij Datacom. “We zijn trots op de opdracht om Vodafone One te installeren bij 650 kinderdagverblijven verspreid over heel Nederland”, zegt Rob Laurens, directeur Datacom. “Dat wij als kleine aannemer voor Vodafone mogen werken is heel leuk, dan heb je toch ooit eens je visitekaartje achtergelaten!”

Rob Laurens en Rien van Beek (directie Datacom)

Datacom Papendrecht: van kabeltelevisie tot zonnepaneel

Datacom is een energiek, dienstverlenend bedrijf in de telecommunicatie. Het bedrijf is werkzaam op de traditionele werkterreinen van telefonie-, kabeltelevisie netwerken en datasystemen tot de nieuwste vormen van glasvezeltoepassingen, zoals fiber-to-the-home en point-to-point verbindingen. Ook installeert Datacom solar installaties.

Voeten op de grond, mouwen opstropen

Rob Laurens, directeur Datacom: “De oorsprong van ons bedrijf stamt uit de jaren zeventig. Vanaf 2006 zijn we gaan werken onder de naam ‘Datacom’. In 2011 kwam Rien van Beek als mededirecteur in het bedrijf. We zijn oude vrienden en hebben dezelfde ideeën over zakendoen: voeten op de grond, mouwen opstropen en ervoor gaan. We werken nu met een man of 50. Als er een bedrijfsauto vuil binnenkomt, maken we hem schoon en als de vrachtwagen van de Technische Unie vol aankomt, halen we hem samen leeg. Je moet het met elkaar maken! De leerling-monteur is net zo belangrijk hier als de directeur.”

Datacom werkt voor diverse grote aannemers, zoals BAM, Volker Wessels en Vodafone. “Zij trekken grote projecten aan en besteden veel uit. Wij installeren”, zegt Rien van Beek. “Alles waar een snoertje aan zit. We zijn al vanaf dag één bezig met fiber-to-the-home. Wij hebben daar de goede mensen voor in huis.”

Gewoon een mooie kast

“We hadden hier de vrije keuze in de materialen”, zegt Rob. “De keuze viel op Legrand. Wij nemen de verantwoordelijkheid in dit grote project. Kwaliteit is nummer één, daarop sluiten we geen compromis. Van bijvoorbeeld de patchkast van Legrand kun je niets anders zeggen, dat is gewoon een mooie kast. Daar kun je trots op zijn. We kennen Henk Beusekamp van Legrand Nederland ook al een jaartje of zeven. We zijn blij dat we Henk hebben, voor alle zaken is hij ons aanspreekpunt. Je hoeft hem maar te bellen of hij duikt erin en dan komt het goed.”

“Naast de samenwerking, is het belangrijk voor ons, dat we de Legrand materialen snel en zorgeloos kunnen installeren. Wij werken met veel merken, maar als wij vrij mogen kiezen, dan kiezen we voor Legrand”, zegt Rien. “Het is net even prettiger materiaal. Niet dat vierkante klepje dat iedereen heeft. Nee, net wat meer design voor je geld. En onze monteurs vinden het Legrand Cabling System2 (LCS2) prettig om te installeren. Ze kunnen er mee lezen en schrijven, we halen snelle montagetijden!”

Mooie opdracht

“Bij de dagverblijven gaan we dit LCS2 waar nodig installeren, soms is er al een bestaand netwerk waar we gebruik van kunnen maken. De ene locatie heeft maar een tiental kinderen, de andere is een groot kinderdagverblijf met buitenschoolse opvang. Dus soms gaat het om Mosaic schakelmateriaal en een wandcontactdoos en soms moet er een heel netwerk aangelegd worden”, zegt Rien. “We zijn gecertificeerd voor de Legrand LCS2 netwerken. Al met al een heel mooie opdracht voor ons en Legrand Nederland!