Woon-zorgcomplex De Regent

De Regent

Woon-zorgcomplex De Regent

Legrand Nederland leverde via Hagemeyer een totaalproject met Van Dijnsen

Van Dijnsen Installatiewerken B.V. kreeg van Woonstichting Leystromen de opdracht om de volledige elektrotechnische installatie te realiseren voor de nieuwbouw van woon-zorgcomplex De Regent in Rijen. Legrand Nederland leverde een totaalproject van het kabeldraagsysteem, de kunststof wandgoten tot en met de verdelers. Het gebouw ziet er speels uit met verschillende bouwhoogten en is van alle zijden toegankelijk voor buurtbewoners. De open structuur moet straks buurtbewoners uitnodigen ook gebruik te maken van de verschillende faciliteiten van De Regent.

91 woningen en 6 groepswoningen

Toegepaste producten Legrand:

Van Geel P31 kabeldraagsysteem
kabelladders
Cablofil draadgoten
DLP kunststof wandgoten
Van Geel GWO-5 wandgoten
Legrand schakel- en verdeelinrichtingen (3 hoofdverdelers en 11 onderverdelers)

Midden in een woonwijk in het Brabantse Rijen wordt gebouwd aan het nieuwe woon-zorgcomplex De Regent (voorheen verzorgingshuis Vita). Op deze plek van 10.000 m. komt een bijzonder en functioneel gebouw met een goed doordacht ontwerp. In het woon-zorgcomplex staan sfeer en huiselijkheid centraal. Een gebouw dat goed past bij de diverse gebruikers en perfect is afgestemd op de behoeften en beleving van de toekomstige bewoners. Het levensbestendige wooncomplex bestaat uit een parkeergarage, 88 appartementen, 2 tijdelijke opvangkamers, 6 groepswoningen met een eigen huiskamer en logeerkamer, 2 ruimten voor dagopvang en zorginfrastructuur, zoals kantoren en keuken. Op de begane grond komt een grand caf. en restaurant, naast verhuurbare ruimten voor onder andere een fysiotherapiepraktijk, thuiszorgwinkel, kapsalon en kinderdagverblijf.


Uitdagingen

“Het project kende vele uitdagingen, maar de grootste was toch wel dat alle leidingen hier in beton zijn gestort”, zegt John Tieleman, bedrijfsleider bij Van Dijnsen. “Alleen op de begane grond is er een systeemplafond. Bij een dergelijke constructie moet je een strakke planning hebben aangaande de installaties. Je kunt achteraf het plafond niet meer open maken om aan extra wensen te voldoen. Uiteraard kwamen er toch nog wensen bij en zijn we hier heel inventief geweest om de klant tevreden te stellen! Een andere, direct in het oog springende, uitdaging is het ruimtegebrek op de bouw. Het project staat midden in een woonwijk met vrij smalle straatjes. Heel gezellig straks voor de bewoners, maar lastig voor toeleveranciers en voor de opslag van bouwmaterialen! En uiteraard brengt ook de doelgroep van de woningen en de levensloopbestendige visie speciale eisen met zich mee. Al met al een mooie uitdaging!”

“We hebben hier de volledige elektrotechnische installatie gerealiseerd. Zeker als je de omvang en de complexiteit van het project bekijkt, verloopt het heel goed”, zegt John. “De verdelers van Legrand zijn ons goed bevallen. Het zijn natuurlijk mooie kasten, maar ook praktisch. De grote ruimte voor achterinvoer is gemakkelijk bij de montage. Het kunststof DLP wandgootsysteem van Legrand is voor ons een nieuw product en biedt hier een goede oplossing.” Altijd goed antwoord op vragen “Jan Schipper van Legrand Nederland heeft in het project goed en praktisch meegedacht en ook over de uitlevering van elektrotechnische groothandel Hagemeyer zijn wij zeer tevreden”, zegt John. “Met beide partijen hebben we een zeer goede relatie. We krijgen op een prettige, eerlijke en effici.nte manier antwoord op onze vragen. Wanneer het over kabelgoot gaat, denkt niemand na over het merk: Van Geel is gewoon d. oplossing! Jan Schipper is bekend bij onze werkvoorbereiders en monteurs. Ze weten dat ze hem kunnen bellen, als ze een vraag hebben. Dat is heel wat waard voor ons!”


Van Dijnsen Installatiewerken B.V. uit Breda: adviserende totaalinstallateur vanuit een groene gedachte!

Van Dijnsen bestaat 47 jaar, maar is in alle opzichten als een jong en dynamisch bedrijf te karakteriseren. Van Dijnsen is gespecialiseerd in nieuwbouw en renovaties. Afgelopen jaar was het eigen bedrijfspand aan de beurt voor een totale verbouwing, waarbij duurzaamheid de leidraad was. Overal zijn bewegingsmelders aangebracht om onnodig energieverbruik tegen te gaan. Voor de klimaatcontrole werd een warmtepomp geïnstalleerd. Men koos voor het Van Geel Soluflex kabelvloersysteem, dat duurzaam is omdat het compleet herbruikbaar is. Ook in het advies of bij het installeren van technische installaties speelt duurzaamheid voor Van Dijnsen een grote rol. Als totaal installateur voert Van Dijnsen zowel elektrotechnische als werkbouwkundige installaties uit en is verder gespecialiseerd in service en onderhoud en inbraakbeveiliging, brandmeldinstallaties, toegangscontrole, warmtepompen, airconditioning en zonnepanelen. Bij het bedrijf werken 140 medewerkers met een gedreven ondernemersgeest en sterke klantgerichtheid.

John Tieleman (bedrijfsleider) en Rob de Lepper (directeur) van Van Dijnsen

Van Dijnsen maakt al twintig jaar deel uit van van DGtC, 15 installatiebedrijven die nauw samenwerken in de technische dienstverlening. Dankzij deze gebundelde kracht is geen project te groot of uitdagend. Door zcherpe gezamenlijke inkoop kan DGtC een goede prijs/prestatieverhouding bieden in haar offertes.