SanoRice Netherlands

SanoRice

SanoRice Netherlands

Techtron installeert Zucchini railkoker bij SanoRice

SanoRice is de grootste producent van rijst- en maïswafels van Europa. De afgelopen decennia heeft de onderneming een enorme groei doorgemaakt. In 2014 werd besloten tot verdubbeling van de productielocatie op het eigen terrein. TechTron leverde zowel de elektrotechnische installaties als de besturingstechniek voor de nieuwe fabriek. Om een optimale flexibiliteit, ook naar de toekomst, te kunnen garanderen werd er gekozen voor het Zucchini railkokersysteem van Legrand Nederland. Op 1 maart draaide fase 1 van de uitbreiding van de productie op volle capaciteit.

Startdatum project: 9-2014
Oplevering project: 01-2015

Toegepaste producten Legrand:

Zucchini railkokersysteem van 1000A en 160A
Cablofil draadgoot
Kabelladders
Bekabeling luchtbehandelingsinstallatie

“SanoRice koos voor een grootse uitbreiding van de huidige fabriek”, zegt projectleider Klaas Roelofsen. “Qua vloeroppervlakte kwam er een verdubbeling van de huidige fabriek. Voor TechTron een compleet installatieproject, met brandmeldinstallaties, inbraakbeveiliging, productie- en procesautomatisering. Een grote uitdaging in een kort tijdsbestek, waarbij flexibiliteit en inzicht vereist waren. We hebben de machines hier mede ontwikkeld, samen met SanoRice”, zegt Klaas

Railkoker eenvoudiger uitbreiden

“De ladderbaan en het draadgootsysteem komen van Legrand Nederland net als het Zucchini railkokersysteem. We hebben gekozen voor de 1000A rail vanwege de flexibiliteit van de installatie. Je kunt er later nog eenvoudig op uitbreiden. En dat blijkt nu al nuttig. Beneden bij de inpaklijnen komt er al weer een 160A lijn van 50 meter bij. Hiervoor hebben we voldoende capaciteit met het nieuwe Zucchini railkokersysteem.”

“Er zijn twee 1000A rail systemen aangelegd door Legrand. Eén systeem voor de energievoorziening van de compressoren en één systeem voor de besturingskasten. Het systeem is gecertificeerd en turn-key afgeleverd door een montagepartner van Legrand. Dit is allemaal strak volgens plan verlopen, wat in zo’n project essentieel is voor je eindresultaat”, zegt Klaas. “Naast flexibiliteit, is een ander voordeel van railkokersysteem dat het hygiënischer is voor een voedingsmiddelenfabriek dan een kabeldraagsysteem. De 1000A rail is een goed reinigbare installatie. Bovendien zijn de aftakkingen betrouwbaarder en heb je minder kans op foute lasverbindingen.”

Alles waargemaakt

“We zijn heel tevreden over het project met TechTron, voor zowel de elektrotechnische installaties als de besturingstechniek voor de nieuwe fabriek”, zegt de Theo Hey, senior projectleider bij SanoRice. “Door de jarenlange samenwerking weten we dat we bij TechTron aan een half woord genoeg hebben. TechTron heeft binnen dit project de advisering tot en met de realisatie van zowel elektrotechnische als besturingstechnische installaties uitgevoerd, waarbij 24/7 service geboden werd. “Het is prettig samenwerken met een betrouwbare partij die kennis heeft van het proces, de foodbranche en de organisatie. TechTron heeft haar verantwoordelijkheid genomen en alles waargemaakt. We zijn dan ook louter positief over het eindresultaat”, aldus Theo Hey.