European Air Transport Command (EATC)

EATC

European Air Transport Command (EATC)

Goede samenwerking Linthorst Techniek en Legrand

Op Eindhoven Airport is het 9.000 m2 grote onderkomen voor het European Air Transport Command (EATC) verrezen. Dura Vermeer en Paul de Ruiter Architecten kregen van het Rijksvastgoedbedrijf de opdracht voor de ontwikkeling en realisatie van het kantoorgebouw. In het nieuwe Europese commandocentrum bestaat uit een mission control centrum, flexibel indeelbare kantoren en vergader- en congresruimtes. Linthorst Techniek is verantwoordelijk voor de elektrotechnische installaties en werkte nauw samen met Legrand Nederland. Het nieuwe pand werd in augustus opgeleverd.

Producten Legrand

Kabeldraagsysteem
Wandgoot in kleur
LCS2 cat.6 datasysteem
Mosaic schakelmateriaal
Schakel- en verdeelinrichting
Custom-made vloerdozen

Niek en Eddie
Niek Lammersen (Legrand Nederland) en Eddie Vleemhing (Linthorst Techniek)

“Wij kregen begin 2015 de opdracht van Dura Vermeer”, zegt Eddie Vleeming, projectleider bij Linthorst Techniek. “Als installateur werken we veel samen met Dura Vermeer en we hebben een goed concept kunnen neerleggen. Het project bestond uit drie fasen: voorlopig ontwerp, definitief ontwerp en uitvoerend ontwerp. Je moet in iedere fase akkoord hebben van het Rijksvastgoedbedrijf.”

Europese samenwerking in de lucht

Het EATC (European Air Transport Command) is een samenwerkingsverband tussen zes Europese landen. De operationele controle van het militaire luchttransport van België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland en Spanje is ondergebracht in één commandocentrum, het EATC. Binnen het EATC werken de landen samen, onder meer op het gebied van militair luchttransport en het in de lucht bijtanken van militaire toestellen.

De medewerkers werken al ruim vijf jaar vanuit een tijdelijke voorziening. De nieuwbouw van het EATC biedt plaats aan 280 medewerkers. Vliegbasis Eindhoven is een militair vliegveld, met Eindhoven Airport als civiele medegebruiker. De belangrijkste taak is het uitvoeren van militair luchttransport voor wereldwijde militaire operaties, humanitaire missies en speciale opdrachten. De civiele luchthaven gebruikt dezelfde start- en landingsbaan als de militaire luchtverkeersleiding.

Groeiend project

 “Het project werd voor Legrand gaandeweg steeds omvangrijker. We zijn begonnen met de kabelgoten”, zegt Niek Lammersen, account manager bij Legrand Nederland. “Dat is uitgegroeid naar speciaal vervaardigde vloerdoos voor dit project, waarna we een oplossing voor de verdeelkasten hebben gemaakt met HG Industrial. Hierna hebben we het LCS2  cat. 6 datanetwerk van Legrand toegepast, met vier aansluitingen per werkplek. Verder zit er in het project rood en wit gepoedercoate wandgoot voorzien van Mosaic schakelmateriaal. Als laatste leveren we ook nog 350 voorgemonteerde bureau-units voorzien van Mosaic. Al met al kun je dit een totaalproject van Legrand noemen.”

Speciaal ontwerp vloerdoos

 “We hebben fijn gewerkt met Legrand. Ze stonden open om echt mee te denken en met oplossingen te komen”, vindt Eddie. “We hadden in de vloer maar 6 cm ruimte en zochten een vloerdoos die laag was. De R&D afdeling van Legrand Nederland heeft speciaal voor deze situatie een vloerdoos ontworpen. Dennis Trott en Niek kwamen met een vloerdoos van 3,5 cm hoog, 25 x 25 cm, met daarin de aansluiting van de LCS2  cat. 6 connectoren en vier GST18 Wieland connectoren. De dozen zijn onderling ook weer door te koppelen. Heel efficiënt om direct een vloerdoos te plaatsen met data erin!”, zegt Eddie.

vloerdoos

Snelle levering

 “Wij zijn er blij mee hoe het hier is gelopen. Als we bij Niek aangaven dat we iets snel nodig hadden, dan regelde Niek dat voor ons. De samenwerking is heel goed. Dan kun je samen sparren om optimale oplossingen te verzinnen. Installatiepartner Intelectric heeft de data- en vloersystemen geïnstalleerd en paneelbouw partner HG Industrial de verdeelkasten. Ook dit is allemaal goed gegaan. De installatie en producten zijn goed. De kasten zien er netjes uit en de levertijden werden nagekomen!”

Linthorst Techniek

“Linthorst Techniek is een dynamisch familiebedrijf, waar ondernemerschap en innovatie vanzelfsprekend zijn. Als kennisgedreven installateur zijn we continu bezig om zelf technieken te bedenken en ontwikkelen, zodat we onze toegevoegde waarde kunnen waarborgen”, zegt Eddie Vleeming, projectleider bij Linthorst Techniek.