Lotus School

Lotus school

Lotus School

Een school van deze tijd

Op 6 maart jl. vierde De Lotus in Nieuwegein de officiële opening van deze brede school. De Lotus is een verzamelgebouw met onder één dak drie basisscholen: De Tweeklank, Ziezo en de Willem Alexanderschool, gezamenlijk goed voor 350 leerlingen. Daarbij kinderdagverblijf Vrije Vogels en KMN Kind & Co met buitenschoolse opvang en een peuterspeelzaal. Daarmee is De Lotus een belangrijke plek voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar en hun ouders.

De school staat in een prachtige, groene omgeving en kent vele voorzieningen, zoals de ruime aula voor theater, creativiteit, ontmoeting en groepswerk. Er zijn speellokalen, een leeskamer, verwerkingsruimten op de gangen en een mooie keuken. Ondanks de grootte van de school hangt er een vriendelijke, bijna huiselijke sfeer met veel licht en kleur.

Ontmoeting en verbinding

Naast educatie is het gebouw beschikbaar voor andere activiteiten door andere gebruikers. Bijvoorbeeld voor ontmoetingen rondom koken, lezen, praten, film, dans, toneel en muziek. Daarmee past De Lotus in een moderne visie op openbare gebouwen als centraal, multifunctioneel trefpunt in de wijk. Zo worden scholen een plek van ontmoeting en verbinding tussen buurtbewoners, jong en oud.

p V.l.n.r. Henk Beusekamp en Hans van der Meer

In de eerste schoolweek van dit jaar opende Brede School De Lotus in Nieuwegein haar deuren. Anderhalf jaar lang werd er gebouwd aan dit project in samenwerking met drie scholen, een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en de gemeente. Het resultaat is fraai: een robuust gebouw met prettige lichte ruimtes en veel comfort voor de gebruikers. Vink Installatie Groep B.V. verzorgde een groot deel van de technische installaties. Legrand leverde de materialen voor het datanetwerk: meer dan 400 RJ45 aansluitingen Cat.6, bijna 20 kilometer kabel en ruim 300 meter GWO 6 wandgoten.

‘Schoolse’ aanpak Vink - Van der Meer slaat aan

De “schoolse” aanpak van Vink-Van der Meer heeft een goede reputatie. De installatie bij De Lotus is het derde schoolproject in korte tijd waarin Vink - Van der Meer en Legrand Nederland samenwerken. In 2012 betrok Vink-Van der Meer Legrand bij de technische realisatie van Basisschool De Ark in Haarlem. In 2013 volgde een tweede succesvol project, bij Praktijkschool De Dreef in Amsterdam. Hans van der Meer, projectleider bij Vink - Van der Meer, is enthousiast: “Het schakelmateriaal en het LCS2 datasysteem van Legrand slaan aan bij onze monteurs. Het is eenvoudig te monteren zonder gereedschap. De connectoren zijn gemakkelijk aan te sluiten in de kast. Ook de wandcontactdozen zijn vlot in te klikken in de wandgoot. De montage op locatie verloopt daardoor soepel en netjes met tevreden monteurs. Dat komt de werksfeer, werksnelheid en kwaliteit ten goede. Dat vinden wij belangrijk. Dit is mede bepalend bij onze keuze voor het materiaal en Legrand als leverancier.’’

De connectoren zijn gemakkelijk aan te sluiten in de kast

Korte lijnen

De samenwerking is prettig verlopen. Henk Beusekamp, accountmanager bij Legrand Nederland, bevestigt dit: “We hebben een goede relatie opgebouwd. Voor Legrand zijn dit mooie opdrachten. Vink - Van der Meer is een gerenommeerd bedrijf met kundige technici. Dit werkt prettig samen.” “Ondanks mijn 150 collega’s zou ik onze organisatie als persoonlijk en klein beschrijven”, zegt Hans. “Zeker in vergelijking met Legrand Nederland. Toch merken we niks van dat verschil als we samenwerken. We onderhouden één-op-één contact. Korte lijnen en directe communicatie over en weer. Afspraken worden nagekomen. Er wordt snel gereageerd op onze vragen en we hebben Henk als ons vaste aanspreekpunt. We doen steeds meer projecten samen en het aantal producten van Legrand, dat we toepassen breidt ook uit.’’

Vink Installatie Groep – klantgerichte totaalinstallateur

Vink - Van der Meer Electro B.V. is één van de drie werkmaatschappijen van Vink Installatie Groep B.V.. Een totaalinstallateur, gespecialiseerd in klimaatinstallaties, sanitaire installaties, elektrotechniek en service & onderhoud. Het bedrijf werkt op een nuchtere, klantgerichte manier. Het hoofdkantoor van Vink Installatie Groep is gevestigd in Roelofarendsveen. Met haar 150 medewerkers is Vink Installatie Groep regionaal actief, vooral in de utiliteitsbouw, woningbouw, tuinbouw, renovatie, industriële sector en de particuliere sector.