TNO Den Haag

TNO

TNO Den Haag

Grimbergen en Van Putten Elektrotechniek uit Leiderdorp voert bij TNO Den Haag een groot renovatieproject uit, dat uit drie fasen bestaat . Er wordt een nieuwe glasvezel infrastructuur opgezet. Ook worden de verouderde elektrotechnische installaties voor de verlichting, toegangscontrole en het datanetwerk vervangen. Grimbergen en Van Putten past als eerste in Nederland de innovatieve Van Geel P31 OFT kabelgoot toe. TNO ging voor geel, waardoor de kabelgoot direct in het oog springt, functioneel én decoratief.

 “De opdracht betreft een grote verbouwing van TNO. De klus is zelfs zo omvangrijk dat ik extra mensen heb moeten inhuren”, zegt Marcel Thoma, leidinggevend monteur en werkvoorbereider van Grimbergen en Van Putten Elektrotechniek. “Met de renovatie wordt er direct ook een nieuwe glasvezelinfrastructuur opgezet. De opdracht is breed: van de toegangscontrole, beveiligingsinstallaties, de gehele kantoorverlichting tot en met het datanetwerk met nieuwe bekabeling.”

Startdatum project: 05-2014
Fase 1 en 2 zijn opgeleverd

Toegepaste producten Legrand:

400 meter P31 OFT kabelgoot
EZ-Path brandwerende muurdoorvoer

Marcel Thoma en Duane Teske (Van Grimbergen en Van Putten Elektrotechniek)

Gesloten kabelgoot

 “TNO koos voor de nieuwe glasvezelgoot, de Van Geel P31 OFT. Deze kabelgoot kan met een deksel worden uitgevoerd”, zegt Marcel. “Deze klant wilde graag een gesloten goot die voorzichtig met glasvezelkabel omspringt. “Bovendien moest het een bijzondere kabelgoot zijn, die er mooi uitziet en ook verzegeld zou kunnen worden”, zegt Duane Teske, monteur bij Grimbergen en Van Putten Elektrotechniek. “De P31 OFT ziet er strak uit. Hij is bij uitstek geschikt voor zichtinstallaties.”

 “Wij kunnen de kabelgoot in alle gewenste kleuren spuiten”, vult Henk Beusekamp, account manager bij Legrand Nederland, aan. “Dat staat niet alleen goed, maar kan ook functioneel onderscheidend zijn in een druk bekabelde omgeving. “Wij hebben hier voor de kleur geel gekozen”, zegt Marcel. “We willen dat de glasvezelgoot goed opvalt tussen de andere kabelgoten. TNO is de eerste locatie waar wij de OFT goot toepassen. Deze kabelgoot is nieuw, dus je moet er wel even aan wennen, maar dat vind ik juist leuk. Ik geniet ervan om zo’n goot te ontdekken en de mogelijkheden te proberen. De P31 OFT is speciaal ontwikkeld voor glasvezel. Hij is ongeperforeerd. Het systeem werkt prettig. Het is net Meccano, het zijn allemaal onderdelen die je in elkaar klikt. Echt leuk om mee te werken. Wat dat betreft blijven we ‘boys met toys’”, lacht Duane.

“Het project verloopt voorspoedig. Henk Beusekamp ondersteunt ons waar nodig. We zijn bijna op de helft van het project. Al is de kabelgoot nieuw, hij is gewoon uitgeleverd via de Technische Unie en was goed op voorraad. De hulpstukken werden snel geleverd. Het is een project om trots op te zijn.”

Nieuwe Van Geel P31 OFT kabelgoot: zacht voor glasvezelkabels

Nieuwe communicatietechnologieën hebben ervoor gezorgd dat gebouwontwerpen veranderen. Bedrijven eisen dat hun datanetwerken meer vermogen aan kunnen en beter beschermd zijn om hun digitale data te kunnen beschermen. Om te voorzien aan deze wensen en eisen introduceert Legrand Nederland de innovatieve P31 OFT (Optical Fibre Tray) kabelgoot voor glasvezelkabels.

Doel van de P31 OFT is om met een uitgebreid assortiment aan hulpstukken en accessoires een hoog niveau aan kabelbescherming te bieden voor zowel glasvezelkabels als koperen kabels. De P31 OFT stalen kabelgoot met al haar hulpstukken en accessoires is uitstekend in staat om hoge kabellast te weerstaan. In vergelijking met PVC kabelgoten heeft de P31 OFT dezelfde kwaliteiten en biedt het financieel meer schaalvoordelen voor toepassing in de gehele installatie.

De P31 OFT installeert gemakkelijk en snel. Er is een uitgebreid assortiment aan hulpstukken en accessoires beschikbaar, zoals deksels voor versterkte mechanische bescherming. Het systeem is ook verkrijgbaar in andere RAL-kleuren, wat ideaal is om kabeltrac.’s met verschillende functies visueel te kunnen onderscheiden.