Zalmplaatschool

Zalmplaatschool

Zalmplaatschool

Nieuw gebouw voor de Zalmplaatschool Hoogvliet

Eind februari opende de nieuwbouw van De Zalmplaatschool de deuren voor de leerlingen. Het nieuwe schoolgebouw beslaat 2.500 m² en is een samenvoeging van twee dependances van de school in Hoogvliet. De nieuwbouw ligt pal naast één van de bestaande scholen, die straks wordt afgebroken. In opdracht van de gemeente Rotterdam heeft Dura Vermeer Bouw en Vastgoed de nieuwe school gebouwd. De elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties werden aan Lomans toevertrouwd. Van Legrand Nederland werden het Legrand Cabling System2, P31 kabelgoten en de nieuwe stalen GWO Snap-on wandgoten toegepast.

Startdatum project: 07-2015
Oplevering project: 02-2016

Toegepaste producten Legrand:

171 meter Van Geel GWO Snap-on wandgoot
LCS2 datasysteem met 140 Cat 6F/UTP aansluitingen
Mosaic wandcontactdozen
267 meter P31 kabelgoten

Patrick Burgers, Jeff Kuils (Lomans) en Henk Beusekamp (Legrand)

De gemeente Rotterdam gaf Dura Vermeer opdracht voor de vervangende nieuwbouw van het bestaande schoolgebouw en de samenvoeging van twee dependances tot een groot gebouw. Het nieuwe pand telt 18 lokalen en een klein stukje kinderopvang. “Dura Vermeer heeft een installatieadviseur in de hand genomen en op basis van dit ontwerp hebben we een advies gemaakt dat paste binnen budget”, zegt projectleider Patrick Burgers van Lomans.

GWO Snap-on wandgoot slimme oplossing

“In dit project was eerst alles in de wand gepland. Maar dit kostte de bouw te veel werk met frezen, aanhelen en aansluiten”, vervolgt Patrick. “We waren al bekend met de Legrand vloerdozen bij een recent project bij het hoofdkantoor van 3M in Delft. Voor de smart boards dachten we daarom ook direct aan Legrand Nederland. Het was bovendien veel efficiënter en mooier om de GWO Snap-on wandgoot met Mosaic schakelmateriaal toe te passen. Deze compacte stalen wandgoot kan direct met alle data en de geïntegreerde wandcontactdozen worden voorbereid. Later kun je er altijd nog op uitbreiden. Deze school is gebouwd voor de komende 40 jaar. Nu gebruiken ze smart boards, straks komt er vast weer wat anders. Zo ben je op de toekomst voorbereid!”

“Toen de keuze voor de wandgoot was gemaakt, was het ook logisch om de P31 kabelgoten en het LCS2 datasysteem van Legrand te kiezen. Zo houd je het geheel in één hand”, zegt Patrick. “Voor ons was de wandgoot met het geïntegreerde Mosaic schakelmateriaal nieuw”, zegt leidinggevend monteur Jeff Kuils. “Het is perfect verlopen en het ziet er netjes uit. De GWO Snap-on wandgoot hangt strak met het vlakke schakelmateriaal. Een positieve ervaring.”

“De GWO Snap-on wandgoot is prefab voorbereid door Legrand Nederland”, zegt Patrick. “We wilden slim werken met deze korte bouwtijd. Er zat veel druk op het project gezien de korte looptijd, maar het liep als een trein. In november begonnen we met de wandgoten en het bekabelen. In december deden we de afmontage en in januari konden we alles doormeten en het werkte allemaal meteen. De samenwerking is goed verlopen en het eindproduct ziet er netjes uit. Ik vind de GWO Snap-on wandgoot mooi, zo met het schakelmateriaal erin geïntegreerd. Het werkt gemakkelijker en monteert sneller. Ik zie wel kansen voor andere projecten. Het is een flexibel systeem en het kan ook gebruikt worden met andere datamerken. Echt handig!”