Bax-shop.nl

Bax-shop

Bax-shop.nl

Bax-shop.nl: van oordopje tot professionele geluidsinstallatie

Bax-shop levert via het internet alles voor de veeleisende muziekliefhebber en sinds kort ook via een nieuwe exclusieve winkel in Goes. Het pand is nog het best te omschrijven als een snoepwinkel voor (ook oudere) jongeren. Gerrit de Jonge Techniek kreeg de opdracht voor de volledige installatie op het gebied van elektrotechniek, sanitair, dakbedekking, brandmeld- en inbraakalarm en camerabewaking. Alle producten zijn van topklasse. Legrand Nederland leverde via de Technische Unie Middelburg kabeldraagsystemen, vloergoten, DLP kunststof wandgoten, LCS2 data en Mosaic schakelmateriaal.

“Het is een bestaand pand dat totaal verbouwd is.”, zegt Rini Koets, directeur van Gerrit de Jonge Techniek. “In de winkel hebben we verschillende Legrand producten geïnstalleerd: het Van Geel P31 kabelgootsysteem, de vloergoten en de Legrand DLP kunststof wandgoten, naast het LCS2 datasysteem en Mosaic schakelmateriaal. De DLP wandgoot was nieuw voor mij. Paul de Nooijer van Technische Unie kwam met Legrand aan. Paul zei: ‘kijk eens naar de DLP wandgoot van Legrand, dat is een interessant wandgootsysteem. En wat de jongens fijn vinden om mee te werken, dat krijgen ze. Ik heb een goede relatie opgebouwd met de Technische Unie en met Jan Schipper van Legrand Nederland. Het is vaak een kwestie van vertrouwen. Het resultaat mag er zijn: de monteurs zijn tevreden en Bax-shop vindt het ook visueel aantrekkelijk. Het gaat hier om een grote opdracht voor ons bedrijf. Technische Unie heeft het gehele project geleverd en dat is meer dan prima verlopen.”

“Wij waren echt uit ons jasje gegroeid”, zegt Hans van Deursen, directeur van Bax-shop.nl. “De eigenaren zijn twee echte ondernemers met een enorme drive. De broers zijn als tieners gestart vanuit een zolderkamer en dat is nog maar tien jaar geleden. Echt groot werden we vanaf 2008 met een jaaromzet van 3,5 miljoen Euro. In 2012 was het 30 miljoen Euro! We hebben vier keer de FD Gouden Gazellen award gewonnen. Driemaal voor de snelste groeier in de regio en eenmaal voor het landelijk niveau. Wij blijven doorgroeien, omdat we een jonge doelgroep hebben die niet gevoelig is voor de crisis. Als ze iets zien, zoeken ze een baantje en geven het geld uit aan hun muziekpassie.”

Netjes en strak

“Met het nieuwe pand, hebben we weer even de ruimte. Gerrit de Jonge werkte al langer en tot volle tevredenheid voor ons. Voor deze opdracht hadden we verschillende offertes gevraagd. Het is meer dan een winkelpand: ons kantoor en het logistieke deel is hier nu ook gehuisvest. Hierbij hebben we natuurlijk ook naar de prijs gekeken, maar de echte doorslag was dat Gerrit de Jonge een goede installateur is! Bovendien zit hij dichtbij. Het project is heel vlot verlopen, we zijn helemaal niet uitgelopen. Technische Unie heeft alles keurig op tijd geleverd. En de producten van Legrand zien er netjes en strak uit. De kunststof wandgoten zijn praktisch. Ik ben ook tevreden over de kabelgoten, waar de bekabeling helemaal doorloopt zodat alles netjes weggewerkt kan worden. Het gaat hier ten slotte om een zichtinstallatie met een industriële look. “

Totaalinstallateur Gerrit de Jonge Techniek: zaken doen met relaties, niet voor Euro’s

Anders dan de naam doet vermoeden, bestaat Gerrit de Jonge Techniek al 80 jaar. Met een vestiging in Goes en een kantoor in Terneuzen bedient het bedrijf klanten in heel Zeeland en een stukje Noord-Brabant. “Het mooie van dit bedrijf is dat het anders is dan andere bedrijven”, zegt Rini Koets, directeur van Gerrit de Jonge Techniek. “We werken hier met 11 zelfstandige vakmensen op een zeer breed werkterrein, van loodgieterij, elektrotechniek tot en met beveiliging. We geven advies, installeren verwarmingsketels, energiezuinige verlichting, camerabewaking, complete badkamers en verzorgen inbraak- en brandbeveiligingsinstallaties. We kunnen alles voor de klant regelen en zelf uitvoeren. We werken voor particulieren, maar ook voor kleine en grote organisaties, zoals overheidsinstellingen. We willen niet groeien, maar beter doen in wat we doen. We doen altijd zaken met relaties en nooit voor de zogenaamde Euro’s.”

Jan Schipper (Legrand), Rini Koets (Gerrit de Jonge Techniek) en Paul de Nooijer (Technische Unie)