Hicondo studentenwoningen

Hicondo

Hicondo studentenwoningen

A1 installatiebedrijf bouwt leegstand om tot levendigheid

De woningnood onder studenten in Amsterdam is hoog. NeWave Vastgoed bouwt 335 luxe studentenwoningen vlakbij de Amsterdamse ArenA onder de projectnaam Hicondo in een voormalig kantoorpand van de ABN-AMRO bank. In opdracht van NeWave voorziet A1 installatiebedrijf het project van alle voorzieningen vanaf de nutsaansluitingen tot in de woning. Het bedrijf koos voor de Zucchini railkoker van Legrand Nederland voor de elektrotechnische distributie naar de studentenkamers.

Startdatum project: 08-2015
Oplevering project: 01-2016

Toegepaste producten Legrand:

600 meter Zucchini railkoker van 315 A
2 verticale railkokers 500 A
140 meter P31 kabeldraagsysteem met voorgevormde bochten en T-stukken
600 meter Cablofil draadgoot

Henk Beusekamp (Legrand), Raoul Kerver (A1 Installatiebedrijf) en Erwin Simmer (Legrand)

Het Hicondo project van NeWave Vastgoed bestaat uit 355 luxe studentenwoningen met alles erop en eraan. Er is een woon- slaapgelegenheid, eigen keukenblok, badkamer en hoge snelheid internet. Het zit er allemaal in. A1 installatiebedrijf verzorgt voor Hicondo alle voorzieningen vanaf de nutsaansluitingen tot aan woning: dus zowel de water aan- en afvoer, gehele elektrotechnische installatie, luchtinstallatie en de gasinstallatie tot en met de vervanging van de CV ketels. “Het is een prachtig project en ook nog eens heel duurzaam”, zegt Raoul Kerver, projectleider bij A1 installatiebedrijf. “Zo hebben we het hele dak vol zonnepanelen liggen.”

Zucchini railkoker als oplossing

“We werken hier op een klein oppervlak waar alle disciplines samenkomen. Dit vraagt nogal wat van de bouwplanning en logistiek. Iedereen zit in dezelfde smalle gangen te werken. Alle partijen kruisen elkaar en moeten achter elkaar langs”, zegt Raoul. “Ook al onze installaties moeten door diezelfde gang naar de studentenkamers. Ik dacht vanaf het begin al gelijk aan Zucchini railkoker als oplossing voor de elektrotechnische distributie! Ik heb het zelf voorgesteld aan de opdrachtgever en adviseur en die gingen in mijn voorstel mee. Met Zucchini kun je een mooie, integrale oplossing maken. Je kunt de verschillende installatieonderdelen gemakkelijk combineren. Onder de railkoker hebben wij de Cablofil draadgoot voor de data-installatie gemonteerd met nog een beugeltje voor de waterleiding. Op die manier hadden we nog genoeg ruimte over voor de luchtkanalen! Traditioneel zou je vanuit het bestek met kabels en een onderverdeler  werken. Zo bood de concurrent het project ook aan. Maar dan zou je met heel veel kabels in grote lengten zitten. Wij konden met ons Zucchini voorstel besparen op arbeid en een scherper aanbod doen, dat ook nog eens ruimtebesparend werkt. Vanuit de verdeler loopt een verticale railkoker in een schacht omhoog. Op iedere verdieping worden deze horizontale railkokers gevoed vanuit deze verticale railkoker. De horizontale railkoker voorziet met aftakkasten weer iedere kamer van voeding.”

Legrand betrouwbare partner

“Wij konden goed vooruit met de railkoker in dit project”, zegt Erwin Simmer, projectmanager bij Legrand Nederland. “In een oud pand kom je altijd onaangename verrassingen tegen, zoals metalen balken op je weg. In goed overleg hebben we ook hier weer een oplossing voor gevonden”, aldus Erwin. “Legrand was een zeer betrouwbare partner voor ons tijdens dit project”, vindt Raoul. “De montage verliep prima. Doordat ik op Henk Beusekamp (accountmanager bij Legrand Nederland) en Erwin Simmer kon vertrouwen, hoefde ik niet persoonlijk iedere dag op het project te zijn. Dat noem ik ‘ontzorgen’. We konden goed schakelen samen. Als er aanpassingen in het ontwerp nodig waren, hadden we elkaar snel gevonden. Ik ben echt tevreden, zowel met de engineering als met het montagebedrijf”, concludeert Raoul.