Zucchini Railkoker

header-zucchini

Zucchini Railkoker

Een project moet snel opgeleverd kunnen worden en na de oplevering moet het mogelijk zijn om met zo min mogelijk overlast eventuele aanpassingen te doen? In dat geval is een installatie met railkoker de ideale oplossing! Bovendien garanderen we een levertijd van 10 werkdagen, voor het volledige project indien het om producten gaat uit het Zucchini Modulair Concept.

Meteen naar de configurator? Klik hier.

Ontdek de voordelen

Warnier Zucchini railkoker

Eenvoud

Om een eenvoudig project uit te rekenen, dat snel geïnstalleerd moet worden, biedt Legrand u de mogelijkheid om deze via een gebruiksvriendelijke configurator zelf uit te rekenen. Naar wens kan Legrand u daarbij ondersteunen op het gebied van engineering en montage. De producten binnen deze configurator zijn gegarandeerd leverbaar binnen 10 werkdagen.

Voor de overige railkoker projecten biedt Legrand u de volledige ondersteuning op het gebied van calculatie, (co-)engineering (BIM), inmeten, project opvolging en begeleiding, montage, rapportering, oplevering en nazorg van het railkokerproject. Door onze uitgebreide ervaring met zeer uiteenlopende en complexe projecten, bieden wij altijd een geschikte oplossing.

 

Zucchini railkoker Sanorice

Veiligheid

Door de beperkte hoeveelheid isolatie materiaal en het ontbreken van brandgevaarlijke stoffen in de railkoker, is er sprake van een lage gas-emissie mocht er brand ontstaan. Hierdoor is railkoker een geschikte oplossing voor toepassingsgebieden waar grote hoeveelheden stroom geleverd wordt of gevoelige apparatuur aanwezig is. Te denken valt aan ziekenhuisfaciliteiten en dataverwerkingscentra.

 

Zucchini Railkoker

Flexibiliteit

Door gebruik te maken van de aftakopeningen op de rechte elementen, bieden de geleiders een hoge flexibiliteit, zowel bij het projectontwerp als bij de montage. De behoeften en installaties van de eindgebruiker kunnen in de loop van de tijd veranderen, het railkokersysteem is hier volledig op aan te passen zonder dat de eindgebruiker hier hinder van ondervindt. De aftakkasten kunnen namelijk onder spanning verplaatst worden, waardoor stilstand voorkomen wordt. Het bedrijfsproces kan dus gewoon doorgaan, waardoor de verstoring voor de eindklant minimaal is.

 

Installatie Zucchini Railkoker

Snelle installatie

De verdeel- en bevestigingssystemen van railkoker zijn ontworpen om het eenvoudig te kunnen installeren. In de tijd dat alleen de kabelgoten gemonteerd worden, is binnen hetzelfde tijdsbestek een volledig railkokersysteem geïnstalleerd. Bovendien is bij dezelfde capaciteit railkoker veel lichter dan een systeem met (koperen) kabels. Hierdoor zijn er minder, eenvoudigere of goedkopere ophangingen nodig. Dit maakt de montagetijd van railkoker beduidend korter dan bij een vergelijkbaar kabeldraagsystemen.

 

Zucchini railkoker

Compact

De totale afmetingen van het railkokersysteem zijn over het algemeen kleiner dan bij een gelijkwaardig kabeldraagsysteem, vooral wanneer de te transporteren stroom groter is dan 1000 A en er meerdere kabels parallel nodig zijn om deze capaciteit te garanderen. Met de geleiders kan van richting veranderd worden, tot hoeken van 90°, waardoor zelfs kleine ruimtes optimaal benut worden.

 

Zucchini Railkoker

Duurzaam

Doordat railkoker compact is, is er minder materiaal nodig wat weer bijdraagt aan het verminderen van grondstof verbruik en CO2 uitstoot. Bovendien geeft railkoker nauwelijks restafval doordat de railkoker precies op maat geleverd wordt. Het spanningsverlies van railkoker ligt daarnaast lager dan dat van kabel, waardoor minder energie nodig is om hetzelfde vermogen te kunnen leveren. Tot slot is een railkokersysteem volledig demonteerbaar en herbruikbaar, alle materialen zijn afzonderlijk recyclebaar.

 


Circulariteit

De specifieke opbouw van railkoker heeft een gunstig effect op het spanningsverlies en daarmee ook op de energieverliezen die optreden. Ook tijdens het ontwerp worden deze effecten extra benut door, in bepaalde situaties, grotere doorsneden toe te passen dan strikt voor de werking noodzakelijk is.

Lees alles over circulariteit


Drie segmenten: low power, medium power en high power


Het Zucchini Modulair Concept

Het Zucchini Modulair Concept houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van de producten voor Low en Medium Power, die in de brochure en online catalogus www.ecataleg.nl te vinden zijn. Hierin zitten rechte elementen, aftakkasten en accessoires binnen de productseries LBplus, MS en MR van Zucchini. Deze zijn direct uit voorraad te bestellen en dus snel leverbaar. Uiteraard kunnen er ook producten besteld worden die niet tot het Zucchini Modulair Concept behoren. In dat geval doen wij er alles aan om de door u gewenste levertijd te realiseren. Voor meer informatie over de levertijden, neem contact met ons op.

Wist u dat Legrand u ook kan helpen met de montage en engineering van complexe projecten? Vraag naar de mogelijkheden.

Om eenvoudig het Zucchini Modulair Concept voor uw project te berekenen, kunt u gebruik maken van de Zucchini Modulair Concept Configurator. Vul de gewenste stroomsterkte, rechte elementen, aftakkasten/stroomafnemers en toebehoren in en er verschijnt een totaal overzicht van alle benodigde materialen inclusief afbeeldingen, bruto prijzen en links naar technische documentatie. Daarnaast kunt u met deze calculator het spanningsverlies van uw railkokertracé eenvoudig berekenen.