Zucchini Railkoker

Zucchini Railkoker

Snelheid in leveren, monteren en uitbreiden

Meteen naar de configurator? Klik hier.

De conventionele manier van energietransport is de oplossing met kabelgoot en het trekken van kabels. Door de toepassing van railkokers is dat een stuk eenvoudiger. U hoeft namelijk alleen de railkoker op te hangen, kabels trekken is niet meer nodig! Ook bij veranderingen in de installatie hoeft u geen kabels meer te verlengen of te verkorten. Het is namelijk gewoon een kwestie van een stekker verplaatsen. Bovendien dienen projecten vaak snel opgeleverd te worden en men moet deze nadien flexibel, zonder overlast, kunnen aanpassen. In dat geval is een installatie met railkoker de ideale oplossing! Uiteraard betekent dit dat het railkokersysteem en het toebehoren snel geleverd moeten worden. Legrand garandeert u een levertijd voor het complete project van 10 werkdagen, op voorwaarde dat u de producten bestelt uit het Zucchini Modulair Concept.

Railkoker wordt veelvuldig gebruikt voor de energiedistributie in een installatie voor machines, installaties en verlichtingsarmaturen, in allerlei soorten gebouwen van kantoren en productieruimtes, tot distributiecentra. Zucchini railkokersystemen zijn verdeeld in drie segmenten: low power, medium power en high power, van 25 A tot en met 6300 A.

Het Zucchini Modulair Concept

Het Zucchini Modulair Concept houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van de producten voor Low en Medium Power, die in de brochure en online catalogus www.legrandservices.nl te vinden zijn. Hierin zitten rechte elementen, aftakkasten en accessoires binnen de productseries LBplus, MS en MR van Zucchini. Deze zijn direct uit voorraad te bestellen en dus snel leverbaar. Uiteraard kunnen er ook producten besteld worden die niet tot het Zucchini Modulair Concept behoren. In dat geval doen wij er alles aan om de door u gewenste levertijd te realiseren. Voor meer informatie over de levertijden, neem contact met ons op.

Om eenvoudig het Zucchini Modulair Concept voor uw project te berekenen, kunt u gebruik maken van de Zucchini Modulair Concept Configurator. Vul de gewenste stroomsterkte, rechte elementen, aftakkasten/stroomafnemers en toebehoren in en er verschijnt een totaal overzicht van alle benodigde materialen inclusief afbeeldingen, bruto prijzen en links naar technische documentatie. Daarnaast kunt u met deze calculator het spanningsverlies van uw railkokertracé eenvoudig berekenen.

Wist u dat Legrand u ook kan helpen met de montage en engineering van complexe projecten? Vraag naar de mogelijkheden.

Wat zijn de voordelen van het Zucchini railkokersysteem?

Warnier Zucchini railkoker

Warnier Precisiemetaal

"Het modulaire railkokersysteem kon binnen 10 werkdagen geleverd worden, omdat Legrand deze lengtedelen in Nederland op voorraad heeft". Lees meer...

Eenvoud

Om een eenvoudig project uit te rekenen, dat snel geïnstalleerd moet worden, biedt Legrand u de mogelijkheid om deze via een gebruiksvriendelijke configurator zelf uit te rekenen. Naar wens kan Legrand u daarbij ondersteunen op het gebied van engineering en montage. De producten binnen deze configurator zijn gegarandeerd leverbaar binnen 10 werkdagen.

Voor de overige railkoker projecten biedt Legrand u de volledige ondersteuning op het gebied van calculatie, (co-)engineering (BIM), inmeten, project opvolging en begeleiding, montage, rapportering, oplevering en nazorg van het railkokerproject. Door onze uitgebreide ervaring met zeer uiteenlopende en complexe projecten, bieden wij altijd een geschikte oplossing.


Zucchini railkoker Sanorice

SanoRice Netherlands

"Railkokersystemen zijn hygiënischer voor een voedingsmiddelenfabriek dan een kabeldraagsysteem. De rail is een goed reinigbare installatie. Bovendien zijn de aftakkingen betrouwbaarder...". Lees meer...

Veiligheid

Door de beperkte hoeveelheid isolatie materiaal en het ontbreken van brandgevaarlijke stoffen in de railkoker, is er sprake van een lage gas-emissie mocht er brand ontstaan. Hierdoor is railkoker een geschikte oplossing voor toepassingsgebieden waar grote hoeveelheden stroom geleverd wordt of gevoelige apparatuur aanwezig is. Te denken valt aan ziekenhuisfaciliteiten en dataverwerkingscentra.


Zucchini Railkoker

Leidse Instrumentenmakers School 

"De school is klaar voor de toekomst. Dankzij Zucchini Railkoker kan de school groeien, want je weet nooit wat er in de toekomst nog aan machinepark bij komt...". Lees meer...

Flexibiliteit

Door gebruik te maken van de aftakopeningen op de rechte elementen, bieden de geleiders een hoge flexibiliteit, zowel bij het projectontwerp als bij de montage. De behoeften en installaties van de eindgebruiker kunnen in de loop van de tijd veranderen, het railkokersysteem is hier volledig op aan te passen zonder dat de eindgebruiker hier hinder van ondervindt. De aftakkasten kunnen namelijk onder spanning verplaatst worden, waardoor stilstand voorkomen wordt. Het bedrijfsproces kan dus gewoon doorgaan, waardoor de verstoring voor de eindklant minimaal is.  


Installatie Zucchini Railkoker

Huisman Non-Ferro metaal BV 

"We hebben voor Zucchini Railkoker gekozen om arbeidsuren te besparen en in de toekomst flexibel te zijn naar een mogelijke uitbreiding van de productie". Lees meer...

Snelle installatie

De verdeel- en bevestigingssystemen van railkoker zijn ontworpen om het eenvoudig te kunnen installeren. In de tijd dat alleen de kabelgoten gemonteerd worden, is binnen hetzelfde tijdsbestek een volledig railkokersysteem geïnstalleerd. Bovendien is bij dezelfde capaciteit railkoker veel lichter dan een systeem met (koperen) kabels. Hierdoor zijn er minder, eenvoudigere of goedkopere ophangingen nodig. Dit maakt de montagetijd van railkoker beduidend korter dan bij een vergelijkbaar kabeldraagsystemen.


Zucchini railkoker

A'DAM toren 

“In ons bestek stond al dat we railkoker moesten gebruiken. Het is een compacte manier van bouwen en dat is bij een toren noodzakelijk”. Lees meer...

Compact

De totale afmetingen van het railkokersysteem zijn over het algemeen kleiner dan bij een gelijkwaardig kabeldraagsysteem, vooral wanneer de te transporteren stroom groter is dan 1000 A en er meerdere kabels parallel nodig zijn om deze capaciteit te garanderen. Met de geleiders kan van richting veranderd worden, tot hoeken van 90°, waardoor zelfs kleine ruimtes optimaal benut worden.


Zucchini Railkoker

Distributiecentrum vidaXL

"Spanningsverliezen zijn bij het gebruik van railkoker beperkt, wat voor vidaXL weer belangrijk is voor de energierekening." Lees meer...

Duurzaam

Doordat railkoker compact is, is er minder materiaal nodig wat weer bijdraagt aan het verminderen van grondstof verbruik en CO2 uitstoot. Bovendien geeft railkoker nauwelijks restafval doordat de railkoker precies op maat geleverd wordt. Het spanningsverlies van railkoker ligt daarnaast lager dan dat van kabel, waardoor minder energie nodig is om hetzelfde vermogen te kunnen leveren. Tot slot is een railkokersysteem volledig demonteerbaar en herbruikbaar, alle materialen zijn afzonderlijk recyclebaar.