Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo print

Gezondheidszorg | Legrand Nederland

Onze oplossingen

Als specialist in de utiliteitsbouw ziet Legrand de volgende ontwikkelingen in de gezondheidszorg: grote behoefte naar verduurzaming van bestaande ziekenhuizen en zorginstellingen, flexibiliteit om locaties te kunnen wijzigen naar gelang functie, alle functies moeten herindeelbaar en aanpasbaar zijn, zorg op afstand door verdere ontwikkeling van communicatietechnologieën, verbeteren van de brandveiligheid, meer aandacht voor "clean building" en het voorkomen van bacteriologische infecties.

Uitgelichte oplossingen

Referentieprojecten

Diverse kinderdagverblijven

Vodafone was al sterk op de mobiele markt en gaat nu ook vaste telefonie aanbieden onder de naam ‘Vodafone One’. Datacom uit Papendrecht gaat het komend half jaar voor Vodafone 650 kinderdagverblijven voorzien van een vaste netaansluiting. Legrand levert het Mosaic schakelmateriaal, LCS2 datasysteem, GWO5/GWO 6 wandgoten en de patchkasten.

Ontdek dit project

Woon-zorgcomplex De Regent

Van Dijnsen Installatiewerken B.V. kreeg van Woonstichting Leystromen de opdracht om de volledige elektrotechnische installatie te realiseren voor de nieuwbouw van woon-zorgcomplex De Regent in Rijen. Legrand Nederland leverde een totaalproject van het kabeldraagsysteem, de kunststof wandgoten tot en met de verdelers. Het gebouw ziet er speels uit met verschillende bouwhoogten en is van alle zijden toegankelijk voor buurtbewoners. De open structuur moet straks buurtbewoners uitnodigen ook gebruik te maken van de verschillende faciliteiten van De Regent.

Ontdek dit project

Meander Medisch Centrum

Eind 2013 opent het Meander Medisch Centrum (MMC) de nieuwe locatie aan de Maatweg in Amersfoort. Het gebouw heeft een lichte en open uitstraling met een goed doordachte indeling. Ondanks de enorme omvang van het ziekenhuis van 113.000 m2 inclusief de parkeergarage, kunnen pati.nten hier straks gemakkelijk de weg vinden. Het MMC heeft een logische indeling in vier gebieden, namelijk: intensieve zorg, verpleegafdelingen, poliklinieken en een psychiatrisch centrum. Het ziekenhuis krijgt een moderne afdeling voor radiologie, nucleaire geneeskunde en een hartcatherisatie afdeling. Als topklinisch ziekenhuis heeft het Meander een eigen Meanderacademie en een ROC voor de verpleegkundige opleidingen.

Ontdek dit project

Bernhoven Uden

In Uden wordt gebouwd aan een nieuw ziekenhuis, waarin de vestigingen van Oss en Veghel samen verdergaan. Door de concentratie op één locatie wil Bernhoven de zorg efficiënter en gerichter aanbieden. Het ziekenhuis vindt het belangrijk, dat de sfeer straks prettig aanvoelt en past bij de verschillende afdelingen en functies. Kuijpers Centrale Projecten uit Den Bosch heeft de volledige verantwoording voor zowel de E- als W-installatie in het nieuwe ziekenhuis, dat momenteel in Uden verrijst. Legrand levert aan Bernhoven een totaalproject voor de energiedistributie. Het project heeft een sterk regionale oriëntatie en heldere aanpak.

Ontdek dit project

Merken

Contact met Legrand

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over onze producten, oplossingen of projecten? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Contact