Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo print

Datacenter | Legrand Nederland

Onze oplossingen

Met het alsmaar groeiende dataverkeer in cloud computing en gebruik van smartphones, tablets en andere mobiele devices, groeit het aantal datacenters. Datacenters vragen om specifieke oplossingen op het gebied van energievoorziening, noodstroomvoorziening, klimaatbeheersing (luchtvochtigheid en koeling), sturing en monitoring en bekabelingsvraagstukken.

Uitgelichte oplossingen

Referentieprojecten

Nieuw datacenter voor Rijksuniversiteit Groningen

Met dank aan het winning team EQUANS - VSK Kastenbouw – Legrand. Op 16 september 2021 werd het nieuwe High Performance Computing Datacenter van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) opgeleverd door EQUANS. Dit hypermoderne en volledig uitgeruste datacenter kwam tot stand via een uitstekende samenwerking met Legrand en VSK Kastenbouw.

Ontdek dit project

Pionier Vancis

Vancis is actief als aanbieder van hoogwaardige ICT-diensten aan onderzoeks-, onderwijs- en zorginstellingen. Vanuit datacenters in Amsterdam en Almere biedt Vancis onder meer datacenter-, cloud- en managed services aan. In dertig jaar tijd heeft Vancis Minkels zien veranderen van productleverancier naar leverancier van totaaloplossingen. Een gesprek met Jim Jansen, Operationeel Engineer Datacenter bij Vancis.

Ontdek dit project

Equinix

Nu de overname van de Telecity Group een aantal weken geleden is afgerond, heeft Equinix zijn bereik verder uitgebreid naar nieuwe datacentermarkten, waaronder Dublin, Stockholm en Warschau. Deze datacenterlocaties stonden al enige tijd hoog op het wensenlijstje van Equinix-klanten, zegt Eric Schwartz. Minkels Magazine sprak met Schwartz over de overname, de huidige marktontwikkelingen en zijn visie hierop.

Ontdek dit project

Merken

Contact met Legrand

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over onze producten, oplossingen of projecten? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Contact