Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo print

Kantoren | Legrand Nederland

Onze oplossingen

In de vraag naar flexibele kantoorconcepten en combinaties van functies is het cruciaal om tot goede, werkbare, efficiënte maar zeker ook bewuste en verantwoorde elektrotechnische installaties te komen. Installaties, die bijdragen aan het vergroten van de mogelijkheden om ergonomisch, economisch en ecologisch te werken.

Uitgelichte oplossingen

Referentieprojecten

Matrix VII

Tot de 17e eeuw lag het gebied waar het Amsterdam Science Park nu staat geheel onder water. Er waren revolutionaire technologische ontwikkelingen voor nodig om het land in 1629 met behulp van zes achtkante schepradmolens droog te leggen. Een inspirerende geschiedenis voor een locatie die nu de thuisbasis is van een van de grootste concentraties bètawetenschappelijke bedrijven in Europa.

Ontdek dit project

Ingrijpende renovatie Stadhuis Woerden

Op 5 november 2015 werd door de gemeenteraad van Woerden besloten het stadhuis duurzaam te renoveren. Het pand was bouwkundig verouderd, gebruikte te veel energie en was te ruim bemeten voor de flexibeler geworden manier van werken. Het is de wens van de gemeente om het gebouw “aantrekkelijk en duurzaam te maken, waarbij optimale dienstverlening aan de inwoners en flexibel gebruik van de beschikbare ruimte centraal moet staan”. De renovatie is een combinatie van inkrimping en modernisering van het bestaande pand. De oplevering staat gepland op 16 november 2018.

Ontdek dit project

Alles draait om flexibiliteit bij JC-electronics

Door haar stormachtige groei was JC-Electronics op zoek naar een flexibele indeling voor het nieuwe pand in het Groningse Leek. Er werd daarom gekozen voor het modulaire Zucchini railkokersysteem. “We werken vanuit het plafond”, zegt directeur Jannes Cruiming. “Als er een nieuwe afdeling bijkomt, dan kunnen we vanuit het railkokersysteem eenvoudig nieuwe aansluitingen maken.”

Ontdek dit project

Groots distributiecentrum vidaXL

vidaXL is een internationale online retailer met een verrassend assortiment van duizenden producten in de categorieën huis, tuin, garage, doe-het-zelf en kleding. Inmiddels verkoopt vidaXL haar producten via 31 webwinkels aan klanten in Europa, Verenigde Staten en Australië. vidaXL is één van Europa’s snelst groeiende internationale online retailers. Om de groei van haar platform te ondersteunen, bouwt vidaXL een enorm internationaal distributiecentrum van ruim 100.000 m².

Ontdek dit project

Stadhuis Amsterdam

De “Stopera” werd in 1986 opgeleverd. Het gebouwencomplex kreeg deze bijnaam door het samenvoegen van het Stadhuis Amsterdam met de Nationale Opera & Ballet (NO&B). Het complex werd ontworpen door Cees Dam en Wilhelm Holzbauer. Inmiddels is het meer dan dertig jaar oud en zijn onder meer de klimaatinstallaties en de elektrotechnische installaties hoognodig aan vervanging toe. Het kantoor wordt verbouwd tot een modern flexkantoor met een gevarieerd aanbod van ontmoetingsruimtes en vergaderplekken. Dit maakt het stadhuis een aantrekkelijkere plek om te werken en gasten te ontvangen.

Ontdek dit project

Driegasthuizengroep

In mei zal de DrieGasthuizenGroep haar hoofdkantoor verplaatsen naar het monumentale Sint-Petersgasthuis in het centrum van Arnhem. Het middeleeuwse pand aan de Rijnstraat wordt gereedgemaakt als kantoorruimte. Het pand, waarvan het oudste deel stamt uit het einde van de veertiende eeuw, wordt volledig gerenoveerd. Er wordt daarbij goed gekeken naar het binnenklimaat, verlichting en de duurzaamheidaspecten.

Ontdek dit project

Stadhuis Almelo

Met de bouwcombinatie Koopmans en J.P. van Eesteren is in hartje Almelo een prachtig stadhuis verrezen. Brusche Elektrotechniek uit Almelo, onderdeel van de DGtC groep, was gekozen vanwege diens naburige locatie om de totale elektrotechnische installatie te verzorgen. Legrand Nederland ontwierp speciale, rechthoekige RVS vloerdozen om de flexwerkplaatsen te faciliteren. Hiernaast leverde het bedrijf de kabeldraagsystemen, ladderbanen, wandgoten en Mosaic schakelmateriaal.

Ontdek dit project

UWV Tilburg

Eind 2014 betrokken de gemeente en het UWV het nieuwe kantoorpand in de Spoorzone van Tilburg. Twee VolkerWessels bedrijven voerden de bouw uit, de Tilburgse aannemer Van de Ven en Homij Eindhoven voor de elektrotechnische installaties. Voor Legrand Nederland werd dit gaandeweg een steeds uitdagender totaalproject met railkokers, kabelgoten, dataoplossingen, wandgoten, vloergoten en schakelmateriaal.

Ontdek dit project

Merken

Contact met Legrand

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over onze producten, oplossingen of projecten? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Contact