Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo print

Onderwijs | Legrand Nederland

Onze oplossingen

Het Nederlandse onderwijssysteem staat bekend om zijn hoge kwaliteit en heeft een lange geschiedenis van excellentie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het onderwijs in Nederland nog steeds wordt beschouwd als een van de beste in Europa. Om deze hoge standaard te handhaven, is het belangrijk dat de onderwijsinstellingen in Nederland blijven innoveren en investeren in moderne en veilige leeromgevingen. Ook werken wij mee aan heel wat projecten om dit te realiseren. Welke projecten dat waren dat vind je op deze pagina.

Uitgelichte oplossingen

Referentieprojecten

IKC Klimboom

Bedrijfsleider Robert Dekker van Groen & Aldenkamp Installatietechnieken is voorstander van het One Stop Shoppingmodel. Oftewel, zoveel mogelijk verschillende producten bij dezelfde leverancier bestellen. Scheelt tijd en geld. Bij Integraal Kindcentrum Klimboom in Zoetermeer zijn vele productgroepen van Legrand Nederland toegepast. We brengen een bezoek aan dit Bijna Energie Neutrale Gebouw!

Ontdek dit project

Nieuwbouw Hyperion Lyceum Amsterdam

Nihil volentibus arduum; voor wie wil is niets te moeilijk! Dat is het motto van het Hyperion Lyceum, een school voor vwo+, met een gymnasium- en een atheneumopleiding. De school die is opgericht in 2011, verhuist in 2018 naar een gloednieuw gebouw vlakbij het IJ. De nieuwbouw zal ruimte bieden aan zo’n 800 leerlingen en werd ontworpen door Ector Hoogstad Architecten in samenspraak met leerlingen en docenten.

Ontdek dit project

Lotus School

Op 6 maart jl. vierde De Lotus in Nieuwegein de officiële opening van deze brede school. De Lotus is een verzamelgebouw met onder één dak drie basisscholen: De Tweeklank, Ziezo en de Willem Alexanderschool, gezamenlijk goed voor 350 leerlingen. Daarbij kinderdagverblijf Vrije Vogels en KMN Kind & Co met buitenschoolse opvang en een peuterspeelzaal. Daarmee is De Lotus een belangrijke plek voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar en hun ouders.

Ontdek dit project

TNO Den Haag

Grimbergen en Van Putten Elektrotechniek uit Leiderdorp voert bij TNO Den Haag een groot renovatieproject uit, dat uit drie fasen bestaat . Er wordt een nieuwe glasvezel infrastructuur opgezet. Ook worden de verouderde elektrotechnische installaties voor de verlichting, toegangscontrole en het datanetwerk vervangen. Grimbergen en Van Putten past als eerste in Nederland de innovatieve Van Geel P31 OFT kabelgoot toe. TNO ging voor geel, waardoor de kabelgoot direct in het oog springt, functioneel én decoratief.

Ontdek dit project

Leidse Instrumentenmakers School

De LIS is een kleinschalige MBO-vakschool voor precisietechniek. De kleinste MBO-school van Nederland. Al meer dan 115 jaar leidt deze school hoogwaardige instrumentenmakers op. De school heeft  haar wortels  in de universiteit Leiden, maar is inmiddels geheel zelfstandig en heeft een eigen pand op eigen grond. De studenten leren instrumenten te maken voor onder andere wetenschap, fijnmechanica, lasertechnologie, laboratoria en ziekenhuizen. Studenten die de LIS doorlopen worden getraind op het gebied van metaalbewerking, glasbewerking, optiek, lasertechnologie en micromechanica.

Ontdek dit project

Zalmplaatschool

Eind februari opende de nieuwbouw van De Zalmplaatschool de deuren voor de leerlingen. Het nieuwe schoolgebouw beslaat 2.500 m² en is een samenvoeging van twee dependances van de school in Hoogvliet. De nieuwbouw ligt pal naast één van de bestaande scholen, die straks wordt afgebroken. In opdracht van de gemeente Rotterdam heeft Dura Vermeer Bouw en Vastgoed de nieuwe school gebouwd. De elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties werden aan Lomans toevertrouwd. Van Legrand Nederland werden het Legrand Cabling System2, P31 kabelgoten en de nieuwe stalen GWO Snap-on wandgoten toegepast.

Ontdek dit project

Merken

Contact met Legrand

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over onze producten, oplossingen of projecten? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Contact