Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo print

Legrand Group | Legrand Nederland

Legrand improving lives

Legrand werkt wereldwijd aan de verbetering van de elektrische en digitale gebouweninfrastructuur, om de overstap naar digitale technologieën te ondersteunen en tegelijkertijd bij te dragen aan een kleinere ecologische voetafdruk. De oplossingen van Legrand worden gebruikt in residentiële en niet-residentiële gebouwen, alsook in datacenters, industriële ruimtes en infrastructuur.

legrand-improving-lives

Het transformeren van de ruimtes waar mensen wonen, van individuele en collectieve woningen tot hotels en meer.

legrand-improving-lives

Het transformeren van ruimtes waar mensen werken, waaronder datacenters, kantoren en industriële locaties.

legrand-improving-lives

Het transformeren van ruimtes waar mensen elkaar ontmoeten, van woningen tot winkels, ziekenhuizen, scholen, universiteiten en meer.

legrand group

Wereldleider in communicatienetwerken voor datatransmissie


Van besturings- en aansluitingsinterfaces tot systemen voor kabelbeheer, energiedistributie en datadistributie: Legrand biedt een groot aantal oplossingen voor het beheer van verlichting, energie, netwerken en toegang tot gebouwen. De Legrand Group is wereldleider op het gebied van communicatienetwerken voor datatransmissie.

Legrand improving lives

De Legrand Group in een notendop


  • €8.3 Miljard aan sales in 2022

  • Aanwezig in bijna 90 landen en actief in bijna 180 landen

  • Bijna 38.000 Medewerkers wereldwijd

  • GEEIS certificatie erkend als een bedrijf dat diversiteit en professionele betrokkenheid bevordert

Legrand improving lives

Een wereldwijde specialist


Legrand is een wereldwijde specialist in elektrische en digitale gebouweninfrastructuur, opgericht in 1860, die producten en oplossingen met hoge toegevoegde waarde aanbiedt voor commerciële, residentiële en industriële ruimtes.

Constante innovatie


Innovatie is een voortdurende bron van dynamiek in het hart van de Legrand-cultuur. In combinatie met overnames is dit de motor achter de groei van de groep, die regelmatig nieuwe producten met een steeds grotere gebruikswaarde lanceert, waaronder de connected producten die in het kader van het Eliot-programma zijn gecreëerd. En initiatieven in verband met nieuwe technologieën voeren het tempo op.

legrand-a-comprehensive-range-of-solutions

Een compleet aanbod


Legrand biedt meer dan 300.000 productreferenties in meer dan 100 productfamilies en oplossingen die wereldwijd worden verkocht en die gebruiksvriendelijk, innovatief en duurzaam zijn. Deze worden geïnstalleerd in ruimtes waar mensen wonen, van individuele en collectieve woningen tot hotels en meer. In ruimtes waar mensen werken, waaronder datacenters, kantoren en industriële locaties. De grote diversiteit van het aanbod van Legrand is een garantie dat u de producten en oplossingen vindt die het best passen bij uw specifieke behoeften op het gebied van elektrische installaties en datanetwerken.

Legrand improving lives

Wereldwijd aanwezig


Legrand is actief op de wereldmarkt, met vestigingen in bijna 90 landen en producten die in bijna 180 landen worden verkocht. Onze expertise, de omvang en diversiteit van ons portfolio wat is afgestemd op lokale markten en onze internationale aanwezigheid maken Legrand tot een wereldwijde speler

Legrand heeft een duidelijke strategische routekaart om sneller een winstgevende én verantwoorde groei te creëren die al onze stakeholders ten goede komt.
Benoît Coquart
CEO
Legrand
Corporate Social Responsibility (CSR)

TOEGEWIJD VOOR EEN DUURZAME WERELD

Het is onze verantwoordelijkheid om concrete antwoorden te geven op de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. Dit betekent een bewustwording in onze eigen teams, maar ook bij onze partners en klanten, om collectief te handelen voor een CO2-arme samenleving. Legrand verbindt zich er vandaag toe zijn acties ten gunste van een steeds verantwoordelijker ontwikkeling van zijn activiteiten te intensiveren.

csr