Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo print

Amazones Den Bosch | Legrand Nederland

Bticino opent deuren

In het Prins Hendrikpark in Den Bosch staan drie ranke flats met uitzicht op het water van de IJzeren Vrouw en de historische binnenstad. De opdracht gever van het project is Hendriks Bouw en Ontwikkeling. De projectontwikkelaars zijn Van Wanrooij en Vesteda. Van Aalst Elektro voerde de complete elektrotechnische installatie uit. Legrand Nederland leverde 126 BTicino binnenposten en drie buitenposten uit de Axolute outdoor serie.

Mark van Thiel (Directeur Van Aalst Elektro)

Mark van Thiel (Directeur Van Aalst Elektro)

 “Dit was een complex project, daarom heb ik zelf ook meegewerkt”, zegt Mark van Thiel mede-eigenaar bij Van Aalst Elektro. “Er waren een heleboel bestekken met vaak tegenstrijdige wensen. Voor de toegangscontrole stond er een uitlopend product in het bestek. Daar moet je niet aan beginnen!

We konden het moeilijk bestellen en naderhand is het dan natuurlijk helemaal niet meer verkrijgbaar. Ik wilde een ander voorstel doen. Met de verschillende bouwpartijen ontstond er aanvankelijk een flinke discussie hierover. Uiteindelijk heeft de projectontwikkelaar de knoop doorgehakt en zijn we een andere oplossing gaan zoeken.”

Dmitri Meijer (Account Manager Legrand)

Dmitri Meijer (Account Manager Legrand)

Dmitri Meijer, account manager bij Legrand Nederland, zei: “Er zijn nu veel betere toestellen en prijstechnisch moet het ook lukken’. Hij liet mij de Axolute reeks van BTicino zien en ik was direct verkocht”, zegt Mark.

“Maar toen moesten we de opdrachtgever nog overtuigen dat dit een goede oplossing was. Dmitri heeft alles wat hij had aan demomateriaal bij mij op kantoor gezet. De opdrachtgever praat eigenlijk niet rechtstreeks met mij, daar zit nog een schakel tussen. Maar ik heb de stoute schoenen aangetrokken, de grote BTicino demokoffer meegenomen en ben naar de opdrachtgever geweest en heb de koffer daar gelaten. De beslissingsbevoegde van Vesteda was onder de indruk van het demomateriaal. Hij vond het er mooi uitzien en kon er nu zelf mee ‘spelen’. Dit maakte het verschil, hij was om!”

Ingang amazones

 “Dmitri en ik zijn daarna samen naar Hendriks Bouw en Ontwikkeling gegaan voor een presentatie aan de Vereniging van Eigenaren. Ook daar ging het snel, ze zagen het en wilden het hebben”, zegt Mark.“We hebben de eindklant veel aandacht gegeven. Er was een bewoner met een zieke vrouw. Dmitri en Marc van Blerk, productspecialist bij Legrand Nederland, hebben door meedenken een maatoplossing kunnen bieden. De bewoners wilden graag kunnen kiezen. Meestal wordt dit als lastig ervaren, maar binnen de Axolute serie is er voldoende te kiezen. We hebben in één keer een heleboel luxe kunnen aanbieden. Van de bewoners koos 35 procent voor een luxere uitvoering!”

Buitenpost

Veel aandacht voor eindklant

“Als je wat meer moeite doet, kun je voor iedereen iets betekenen”, vindt Mark. “Je ziet dit ook als trend in de bouwkolom , dat men zich meer wil openzetten voor wensen van de eindklant. De ontwikkelende aannemers, zoals Hendriks Bouw en Ontwikkeling, zijn bezig met concepten die proberen meerwaarde voor de kopers naar voren te brengen. Het werkt ook prettig voor jezelf. Uiteindelijk was iedereen enthousiast: aannemer blij, klant blij en projectontwikkelaar blij. De producten zijn geleverd via elektrotechnische groothandel Conelgro Oss. Tijdens het proces krijg je meer begrip voor elkaar. Het is netjes geïnstalleerd en afgerond. Dmitri heeft een mooie handleiding gemaakt voor de bewoners.”

ingang deurcommunicatie

Integratie deurcommunicatie

 “De architect was ook blij verrast. Zij wilde het belpaneel met de postkast en de toegangscontrole integreren. Met Axolute kan zij het toestel verwerken in de postkast. De kracht van BTicino is dat je met één tag zowel jouw voordeur als de centrale deur kunt openen. Dit werd ontzettend gewaardeerd en was één van de successen naar de bewoners toe, die ze er voor niks bijkregen. Aanvankelijk dacht ik nog ‘we komen er nooit uit’ en uiteindelijk is het voor alle partijen mooier en beter geworden dan ze zelf eerst voor ogen hadden.”

Veilig en comfortabel communiceren met Bticino deurcommunicatie

De Axolute buitenposten van BTicino combineren design met functionaliteit. Ze zijn perfect aangepast voor alle mogelijke toepassingen, dankzij hun 2-draads BUS-systeem. Voor de binnenposten is er een ruime keuze: autonome versies of versies ge.ntegreerd in BTicino schakelmateriaal, kleur of zwart/ wit, handsfree of met een combinatie van handsfree en hoorn.