Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo print

Legrand introduceert Incara™-werkplekoplossingen in Nederland | Legrand Nederland

Legrand introduceert Incara™-werkplekoplossingen in Nederland

Nieuwe producten 08/05/2023

Legrand, wereldwijde specialist in elektronische en digitale gebouw-infrastructuren, lanceert Incara™: een serie van geïntegreerde stroom- en data-oplossingen voor werkplekken. Met de Incara™-producten kunnen gebruikers in de meest comfortabele en ergonomisch verantwoorde omstandigheden werken en zijn aansluitingspunten voor apparatuur altijd binnen handbereik. 

incara mini

Legrand, wereldwijde specialist in elektronische en digitale gebouw-infrastructuren, lanceert Incara™: een serie van geïntegreerde stroom- en data-oplossingen voor werkplekken. Met de Incara™-producten kunnen gebruikers in de meest comfortabele en ergonomisch verantwoorde omstandigheden werken en zijn aansluitingspunten voor apparatuur altijd binnen handbereik. 

Een breed toepasbaar assortiment

Met de producten van Incara™ hebben gebruikers alle benodigde aansluitingen met stroom en data binnen handbereik voor de apparatuur op hun werkplek. Het Incara™-assortiment, dat wordt ondersteund door Legrand Cable Management, koppelt functionaliteit aan gebruiksgemak. De in- en opbouwoplossingen kunnen goed worden geïntegreerd in meubilair dat bestemd is voor ruimtes als vergaderzalen, individuele kantoren, co-working ruimtes, opleidingszalen of de thuiswerkplek. Naast de toepassingen op de werkplek, zijn de oplossingen ook geschikt voor bijvoorbeeld hotelkamers en keukens.

De Incara™-productlijn bestaat uit oplossingen voor de volgende categorieën:

  • Kleine kantoorruimtes en individuele werkplekken: diverse Disq modellen;
  • Vergaderzalen en samenwerkingsruimtes; Pop-up-, Multilink-, Flip-up-, Top Access- en Tower-modellen;
  • Mobiele en flexibele oplossingen: Electr'On-, On Desk-, Link’On-modellen en kabelgeleiding-oplossingen.

Duurzame en modulaire oplossingen

Net als andere producten binnen het assortiment van Legrand, zijn ook de Incara™-producten ontworpen en vervaardigd met het oog op duurzaamheid. Met het eco-ontwerpbeleid wil Legrand de milieu-impact van producten verminderen, vanaf het ontwerp tot aan het einde van hun levensduur. Deze duurzame aanpak staat garant voor het gebruik van grondstoffen en materialen met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk. Ook zijn diverse Incara™-oplossingen met Mosaic-functies uitbreidbaar en modulair dankzij de mogelijkheid om functies te vervangen. Zo voldoen de oplossingen altijd aan de gebruikersbehoeften en zijn ze langer te gebruiken.

Installatiegemak voor een probleemloze werkplekconfiguratie

De gehele productlijn is eenvoudig te installeren op de werkplek. Zowel de voorbekabelde als niet-voorbekabelde oplossingen zijn uitgerust met een plug-and-play systeem. Ook is er een schroefloze oplossing beschikbaar, de Incara™ Disq’In, die werkt door middel van een kliksysteem. Dit maakt het eenvoudig om het product te bevestigen in het meubilair.

Het Incara™-assortiment is ook beschikbaar voor professionals die werken met pCon interieurdesignsoftware. In deze software zijn de Incara™-producten te configureren en zijn onder andere installatie-offertes, installatie handleidingen en technische fiches te vinden.

Esthetische designs, opgaand in interieur

Alle Incara™-producten zijn strak afgewerkt in een tijdloos design waarbij diverse oplossingen zijn voorzien met nieuwe ronde vlakke "Disceo" contactdozen of Mosaic schakelmateriaal. Het brede assortiment biedt de mogelijkheid om een volledige ruimte met verschillende werkplek-oplossingen in dezelfde stijl af te werken. De producten zijn standaard verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit of RVS. Andere kleuren of configuraties zijn op aanvraag verkrijgbaar als maatwerkoplossing.

“Het nieuwe Incara™-assortiment maakt deel uit van de efficiënte totaaloplossingen van Legrand voor kabelinfrastructuren”, zegt Rens Verhagen, Product Manager bij Legrand Nederland. “Naast klassieke bureau-oplossingen bieden we ook onder andere vloerdozen, energiezuilen en kabeldraagsystemen zodat de gehele kabelstructuur veilig, en uit het zicht, begeleid kan worden door het gebouw. Dit verhoogt de functionaliteit en betrouwbaarheid voor gebruikers. Het innovatieve en esthetische karakter van de Incara™-oplossingen is bovendien onlangs erkend, doordat de toepassing Electr’On bekroond werd met de prestigieuze Red Dot Design Award 2022. De jury prees de toepassing op het functionele design en de kwalitatieve afwerking.”