Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo print

Succesvolle samenwerking tussen Unica en Legrand bij het TKF-fabrieksproject | Legrand Nederland

Succesvolle samenwerking tussen Unica en Legrand bij het TKF-fabrieksproject

Projecten 26/10/2023

Unica is al vele jaren een betrouwbare partner van Legrand, en samen zijn we een traject gestart voor het nieuwe TKF-fabrieksproject, gevestigd in de Eemshaven. Na een grondige voorbereiding van onze ingenieurs hebben we de meest efficiënte oplossing gevonden voor de energiedistributie. Deze oplossing omvat zowel kabeldraagsystemen als railkokers voor de machines die daar zullen worden geïnstalleerd. Deze nieuwe fabriek in de Eemshaven is bedoeld voor de productie van kabels voor windmolenparken. In samenwerking met Unica zullen we de levering en installatie van de railkokers en kabeldraagsystemen verzorgen, samen met onze montagepartner, HOP Noord.


Succesvolle samenwerking tussen Unica en Legrand bij het TKF-fabrieksproject

Om de samenwerking te versterken, hebben we besloten om gezamenlijk een bus te huren en een bezoek aan de werklocatie te brengen. Ons diverse team, bestaande uit engineers die betrokken waren bij de voorbereiding, calculatie, tender management en inkoop, stapte om 6:30 uur in Amsterdam bij Unica op de bus. Om 8:00 uur genoten we van koffie met gebak op locatie, gevolgd door een welkomstwoord en lunch. Vervolgens werden we in groepen verdeeld en brachten we drie uur door op de bouwplaats, waar we indrukwekkende details over het TKF-project te horen kregen, met name met betrekking tot de dikte van de kabels en de gewichten waarmee rekening gehouden moet worden.

Na afloop keerden we terug met de bus en Unica bood ons een diner aan bij Van der Valk, waar we met een groep van 14 mensen hebben genoten. Dit bezoek was zowel leerzaam als plezierig en heeft onze onderlinge band versterkt, waardoor we elkaar op een andere manier hebben leren kennen.

Het partnerschap en de open samenwerking hebben dit project tot een groot succes gemaakt. We willen Unica hartelijk bedanken voor deze geweldige dag.