Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo print

Verouderde Android versies 5 en 6 niet meer ondersteund door Legrand / Netatmo / BTicino apps vanaf 2024 | Legrand Nederland

Verouderde Android versies 5 en 6 niet meer ondersteund door Legrand / Netatmo / BTicino apps vanaf 2024

Nieuws 27/11/2023
LegrandSmart Home en Building

De apps van de Legrand Group / Netatmo / BTicino zullen na 31 december 2023 geen ondersteuning meer bieden voor Android besturingssystemen versie 5 (Lollipop) en versie 6 (Marshmallow). Deze stap wordt genomen omdat deze versies van Android aanzienlijk verouderd zijn.

Om onze applicaties zonder onderbreking te blijven gebruiken, raden wij je aan om het besturingssysteem van je apparaat bij te werken wanneer mogelijk. Zo niet, overweeg dan een nieuw apparaat aan te schaffen dat compatibel is met een meer recente versie van Android.

Applicaties die hierdoor worden beïnvloed:

  • Home + Control
  • Home + Security
  • Energy
  • Weather
  • Home Coach
  • Home + Guest


Heeft deze verandering invloed op mij?

Alleen apparaten met Android 5 en Android 6 worden beïnvloed door deze verandering. Apparaten met Android 7 of nieuwer en Apple-apparaten worden niet beïnvloed en hoeven geen actie te ondernemen.

Wat moet ik doen als deze verandering mij beïnvloedt?

Als je apparaat Android 5 of Android 6 gebruikt, dien je het besturingssysteem bij te werken om onze applicaties te blijven gebruiken. Indien dit niet mogelijk is, raden we aan een nieuwer apparaat aan te schaffen dat compatibel is met de laatste versies van Android.

Wat moet ik doen als mijn apparaat geen Android 7 en latere versies ondersteunt?

Als jouw apparaat geen recentere versie ondersteunt, is het handig om te weten dat: Er na december 2023 geen updates voor jouw applicatie beschikbaar zullen zijn. De applicatie vanaf januari 2024 niet meer te downloaden zal zijn vanuit de Play Store. Als je de applicatie verwijdert, kun je de applicatie niet meer opnieuw downloaden. Sommige functies waar je toegang toe had, mogelijk niet meer beschikbaar zijn. Je mogelijk jouw huidige versie van de applicatie in de gedegradeerde modus kunt blijven gebruiken, maar er zal geen ondersteuning worden geboden bij eventuele problemen.

Wanneer gaat deze verandering in?

Deze verandering geldt voor al onze applicaties vanaf de volgende versies in december:

  • Home + Control: v2.30
  • Home + Security: v3.15.0
  • Energy: 4.0.2
  • Weather: 4.4.0
  • Home Coach: 3.7.0
  • Home + Guest: v1.0.0

Waarom deze verandering?

Android 5 ("Lollipop") en Android 6 ("Marshmallow") werden respectievelijk uitgebracht in 2014 en 2015. Sinds hun release hebben latere versies van het Android-besturingssysteem voortdurend geprofiteerd van belangrijke verbeteringen, met name op het gebied van beveiliging. Als onderdeel van onze voortdurende toewijding om de beveiliging en het gemak van onze applicaties te waarborgen, kunnen we geen ondersteuning meer bieden voor applicaties die draaien op Android 5 en 6. Om veiligheids- en nalevingsredenen zullen we oudere versies van het besturingssysteem jaar na jaar blijven uitfaseren. Om een consistente ervaring voor alle klanten te bieden en apparaten veilig te houden, raden we aan om het besturingssysteem altijd up-to-date te houden. Bedankt voor uw begrip.