Hoge kwaliteit energieverdelers voor Gomarus Zaltbommel

Hoge kwaliteit energieverdelers voor Gomarus Zaltbommel

In onderaanneming van Verweij Elektrotechniek heeft Eltechna Paneelbouw de hoofdverdeler en 14 onderverdelers voor de nieuwe nevenlocatie van reformatorische scholengemeenschap Gomarus in Zaltbommel gebouwd en geleverd. Hierbij heeft de paneelbouwspecialist nauw samengewerkt met Legrand Nederland.

“De opdracht maakte deel uit van een serie van vijf werken, waarvoor wij compacte en robuuste energieverdelers mochten engineeren, fabriceren, assembleren en leveren ”, vertelt Eltechna-directeur Reinier van Gent. “Om hier optimaal invulling aan te geven, hebben we samengewerkt met Legrand Nederland, die diverse distributiekasten uit de XL³-serie leverde.” Tino van der Veen, teamleider Productspecialisme bij Legrand Nederland: “De XL³-serie, die wand- en vloerkasten van 63 tot 6300 A bevat, kenmerkt zich door een compacte en robuuste behuizing en veel aansluitruimte, met een eenvoudige, snelle en veilige montage als resultaat. In dit project zijn specifiek de XL³ 800 (hoofdverdeler) en XL³ 400 en XL³ 160 (onderverdelers) toegepast. Daarnaast hebben wij bijbehorende kabeldraagsystemen en datanetwerk mogen leveren. Alle producten maken deel uit van ons aanbod integrale projectoplossingen.”

Legrand datakast voorzien van LCS3 bekabeling en racks
XL3 800 verdeelkast
Kabelladders met bekabeling

Uitdaging in dit project was met name de korte doorlooptijd, vertelt Van Gent. “Tijdens de engineeringsfase hebben we diverse detailleerde (aanzicht)tekeningen en stuklijsten aangeboden aan Verweij Elektrotechniek, om een soepele en foutloze inpassing in de technische ruimte te garanderen. Binnen tien dagen na de projectgunning hebben we de hoofdverdeler gebouwd, getest en geleverd, gevolgd door alle onderverdelers.” Alle energieverdelers zijn in de werkplaats van Eltechna in Sneek geassembleerd en getest conform de NEN 61439-normering. De engineering vond plaats in Amersfoort.