Dartskampioen Mighty Mike

Michael van Gerwen huis

Dartskampioen Mighty Mike

Mikt op kwaliteit met BTicino MyHome systeem

2017 is voor Michael van Gerwen een jaar met louter hoogtepunten. In januari gooide hij zichzelf tot wereldkampioen darts. In het voorjaar betrok hij zijn droomvilla in Vlijmen en begin augustus werd hij de trotse vader van dochtertje Zoë! Michael en zijn vrouw Daphne zijn nu extra blij met hun huis in Vlijmen waar het MyHome domoticasysteem van BTicino voor wooncomfort zorgt.

Installateur Wilbert Luijben van het Vlijmense installatiebureau Luijben Totaal kent Michael ongeveer zes jaar. “We raakten aan de praat op een feestje in mijn stamcafé in Vlijmen. Michael was er samen met zijn vrouw Daphne. We hadden gelijk een klik. Toen had Michael nog nooit een groot toernooi gewonnen. We werden door de jaren heen vrienden. Het is mooi om zijn sportcarrière te zien groeien. In het begin ging ik nog wel eens mee. Maar nu heb ik het helaas zelf te druk. Vlijmen betekent veel voor Daphne en Michael. Daphne komt uit Vlijmen, net als haar familie en hun vriendengroep. Michael is veel onderweg, daarom is zijn huis extra belangrijk voor hem. Hij deelt het graag met anderen. Hij is heel erg trots op het eindresultaat en het is ook echt een droomhuis geworden”, zegt Wilbert.

“Het project begon bij Kuin en Kuin Architecten. Ik mocht een offerte maken voor het installatiewerk. Hiervoor hebben we het eerst met het bouwbedrijf en de architect gesproken. Wij zijn een totaalinstallateur. Het gaat hier om een compleet project: de gehele E&W installatie, van verlichting in het huis en tuin, sanitair, CV en airco. Het ontwerp en programmeren van het MyHome systeem verzorgt Smits, een system integrator uit Best. Zij installeren domoticaprojecten bij bedrijven en woonhuizen. We hebben elkaar leren kennen via Marcel Bonten, productspecialist bij Legrand Nederland. We doen nu al weer twee nieuwe projecten samen. Mooi hoe dat werkt via relaties!”

Michael van Gerwen Legrand
Luijben Elektro Vlijmen

Tandem

“We zijn een goede tandemconstructie samen”, bevestigt Hans Smits. “Luijben Totaal maakt complete installaties, maar het is geen systeem programmeur. Dat is een specialisatie waar je vol passie volledig in moet zitten. Mijn wereld verandert zo snel. Het moet je hobby zijn, anders trek je dit niet. In het huis en de tuin zijn verschillende scenario’s geïnstalleerd voor woongemak. De poort met videobewaking is vanaf de smartphone te bekijken en te besturen. Ook het verwarmingssysteem is op het ontwerp aangesloten. De verlichting gaat op verschillende plaatsen met sensoren aan en uit. Het huis past zich zo geruisloos aan de wensen van de bewoners aan. Het systeem zorgt voor veiligheid, licht, warmte en vermaak als muziek en filmbeleving.”

“Voor domotica is het belangrijk om vanaf het begin betrokken zijn, zodat je zelf over de infrastructuur kunt adviseren”, zegt Hans. “Ik vind bij BTicino de prijs/kwaliteitsverhouding goed. Een groot voordeel is verder dat je het laagdrempelig kunt opzetten. Je kunt het ook in een klein keukentje toepassen, zonder dure componenten en dan later uitbreiden. Voor mij is het zeer belangrijk dat het een open source product is. Ik kan er nog andere systemen aankoppelen. Het is solide, over het BTicino MyHome systeem is goed nagedacht.”

Kritische klant

“Maar denk nou niet dat voor Michael alles direct goed is, omdat we vrienden zijn”, zegt Wilbert. “Michael komt oorspronkelijk zelf uit de bouw. Hij heeft overal verstand van, is heel kritisch en enorm bij het project betrokken. Hij gaat voor kwaliteit in alles wat hij doet. Toen Michael zijn vorige huis in Gemonde kocht, heb ik hem al geadviseerd over het BTicino schakelmateriaal. Hij is met Daphne bij Legrand Nederland in Boxtel in de showroom geweest. Daphne vond het meteen mooi. Toen ging het natuurlijk om veel kleinere hoeveelheden dan nu. In zijn nieuwe huis in Vlijmen wilde hij weer BTicino schakelmateriaal. In de showroom hebben we samen met Marcel Bonten uit alle mogelijkheden binnen het assortiment gekozen en een plan gemaakt. En dat heeft prachtig uitgepakt. Michael houdt er van om samen met vrienden te eten en te praten. Lekker relaxen, daar is het huis helemaal op ingericht. Soms darten we een potje voor de lol en dan wint hij nog blind van ons. Verder praat hij nooit over darten. Thuis laat hij dat helemaal los. Darten is zijn werk. Voor ons is hij gewoon Michael. Maar je merkt wel dat de wereld daar anders naar kijkt. Zijn huis is een prestige project. Voor mij is het ook meer dan een mooi project. Het is bijzonder door de omvang van de installaties en natuurlijk vooral omdat ik het voor een vriend heb gemaakt. Als ik hier op bezoek ben, kijk ik trots rond.”

BTicino schakelmateriaal Michael van Gerwen

Een dijk van een huis

De nieuwe villa van Michael van Gerwen ligt aan een rustige, doodlopende straat op een dijkje. Het huis kijkt uit over de velden. Michael is met de keuze voor de locatie van zijn nieuwe huis niet over een nacht ijs gegaan. Het huis is gebouwd op grond van de buurman. Michael en Daphne kennen Vlijmen goed. “Ik heb hier eerder ook een huis gehad. Daarom wist ik dat deze locatie rustig en privé is”, zegt Michael. “Je hebt met veel zaken te maken als je aan een dijk bouwt. Daar moet je tijd voor maken. Ik ben best wel een controle freak en wil precies weten hoe de bouw aangepakt wordt. Ik ben bij iedere bouwvergadering geweest!”

“Ik heb altijd al zelf een huis willen bouwen. Inmiddels heb ik wat ervaring met huizen. Je onthoudt wat je achteraf anders had gewild. Dat heb ik hier allemaal gelijk goed aangepakt. Ik was van plan een meerjarenproject van de bouw te maken. Ik vond het vooral belangrijk dat het een kwaliteitshuis zou worden. Om het financieel haalbaar te maken, wilde ik alles in etappes doen, eerst het woonhuis, dan de carport en uiteindelijk een zwembad. Maar ik had een paar meevallertjes met darten eerder dit jaar, dus nu kon het toch in een keer goed”, lacht Michael.

“Het is mooi om je huis met mensen te kunnen bouwen die je vertrouwt en goed kent. Sommige mensen ken ik al heel lang, zoals Marco Voets van Legrand Nederland. We zijn vrienden van vroeger. Natuurlijk praat hij ook wel eens over zijn werk. Zo was ik al lang geleden voor het eerst met Legrand in aanraking gekomen. Ik vind het schakelmateriaal strak en chique en - heel belangrijk - ik heb er nog nooit problemen mee gehad.

In ons vorige huis hadden we al BTicino schakelmateriaal met licht scenario’s op de begane grond. Voor dit huis hebben we het breed ingezet. Er zijn verschillende scenario’s: voor beeld en geluid, verlichting, de tuin, het zwembad, de verwarming, het alarmsysteem en de deurpost. In het vorige huis had ik hoogglans schakelmateriaal. Maar nu vinden we mat glas mooi en strakker. De interface is inmiddels ook veranderd en heel handig. Je werkt nu niet meer met schermen aan de wand, maar bedient het systeem gewoon vanaf je iPad, de telefoon, of met de afstandbediening. Er is zoveel mogelijk. Je kunt het zo gek niet verzinnen, wat je maar wilt, het kan! Als je van afstand je bad wilt laten vollopen, geen probleem! Dit ging wat te ver voor mij. Ik wil vooral dat alles solide is en goed werkt. Ik geniet ervan om overal muziek te kunnen afspelen en tv te kunnen kijken. Het is ook vaak gewoon praktisch. Als je bijvoorbeeld vergeten bent om het licht in de schuur uit te doen, kun je dat van op afstand regelen. In het toilet gaat het licht automatisch aan en uit met bewegingsschakelaars. Oh, en wat ik ook heel fijn vind, is dat je niet overal van die kabels en kastjes ziet, zoals onder je tv. Draden en kabels zijn hier verleden tijd! Ik ben er heel tevreden mee.”