Makkelijke oplossingen voor een slimme woning.

Makkelijke oplossingen voor een slimme woning.
Legrand lanceert nieuw Smart Home assortiment

05/10/2020 - 09:24

Een moderne woning verandert met de bewoner(s) mee. Een draadloze bediening, intelligente toestellen en spraakherkenning zorgen voor extra comfort, een lager verbruik en een veiligere woonomgeving. Dit najaar breidt Legrand zijn Smart Home-assortiment uit met een aantal belangrijke nieuwe opties.

De overstap naar een slimme woning (een ‘Smart Home’) biedt een gebruiker grote voordelen:

  • extra comfort en veiligheid
  • een lager energieverbruik
  • een groter gebruiksgemak

Hoe maakt u van een huis een een slimme woning? Easy with Legrand.

De stap naar een Smart Home hoeft niet moeilijk en duur te zijn. De oplossingen van Legrand zijn makkelijk te installeren – zowel draadloos als op een bestaande netwerk –, makkelijk in gebruik dankzij een gebruiksvriendelijke app en makkelijk uitbreidbaar. De Smart Home-opties van Legrand zijn verenigbaar en uitstekend te integreren met de meeste andere merken.

Welke nieuwe opties van Legrand kunt u dit najaar verwachten?

Met Valena Next with Netatmo lanceert Legrand een nieuw assortiment van slimme schakelaars en contactdozen dat in de prijzen viel op de internationale technologiebeurs CES in Las Vegas. Met deze tools kunnen installateurs en hun klanten bedieningen van verlichting, rolluiken, verwarming en elektrische apparaten flexibel en naar eigen inzicht verplaatsen. Bovendien zorgt de integratie met spraakassistenten zoals Alexa, Google Home en Siri voor extra comfort.

De producten van Valena Next with Netatmo zijn makkelijk te installeren in zowel nieuwe als bestaande woningen, eenvoudig in gebruik en betaalbaar. Bovendien zijn ze verenigbaar met andere merken en producten. Met Valena Next with Netatmo kan een gebruiker:

  • via een handige app de bediening in huis snel en eenvoudig regelen.
  • de verlichting, verwarming en toestellen op afstand controleren en bedienen.
  • dankzij een spraakassistent deze bediening aansturen.
  • communiceren met de woning en meldingen naar eigen wensen ontvangen.
  • kamers in huis makkelijk herinrichten en bedieningen verplaatsen.

Op het gebied van deurcommunicatie introduceert Legrand twee nieuwe opties: Binnen het premium-assortiment stelt Legrand een nieuwe buitenpost voor: de Linea 3000 in zwarte uitvoering. Dit product combineert een moderne en tijdloze look met de nieuwste technologie. De nieuwe strakke afwerking – met zwart als hoofdkleur – en het zwevend effect passen perfect bij iedere woonstijl. De Linea 3000 is stof- en waterbestendig en heeft een stevige frontplaat. Het toestel is eenvoudig uit te breiden met een regenkap.

In het basis-assortiment biedt Legrand een nieuw alternatief aan voor de klassieke opstelling van een binnen- en buitenpost: met de Netatmo deurbel kan men een moderne stand alone-optie zonder binnenpost installeren. Deze revolutionaire deurbel is de ogen en stem van een bewoner als een bezoeker thuis aanbelt, ook als men afwezig is. De bewoner krijgt bij bezoek onmiddellijk een video-oproep op zijn smartphone, en heeft de keuze om direct te communiceren met de bezoeker.

Bovendien zorgt deze handige tool voor extra beveiliging in huis, dankzij een ingebouwde luidspreker die ongewenste gasten afschrikt. Andere voordelen zijn het ontbreken van abonnementskosten en de mogelijkheid tot connectie met de Apple Homekit.